Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Elkaar inspireren in Zwolle

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 51
  Door Susan Osterop in de groep Platform Integrale Vroeghulp 1601 dagen geleden

  Categorie├źn: Praktijkvoorbeelden


   0/5 Sterren (0)

  Op 24 oktober 2013 bracht de landelijk coördinator, Susan Osterop, een bezoek aan IVH Zwolle. Samen met twee coördinatoren IVH (uit Zwolle en Hardenberg) gingen we de stuurgroep vergadering van november 2013 voorbereiden. Voor die vergadering staat de toekomst van IVH op de agenda, maar hoe gaan alle partners zich hier voor inzetten? We brainstormen over een aanpak en over de verschillende scenario's die passen bij de regio Zwolle. Gelukkig kunnen we ook afkijken bij de andere IVH regio's en weten we dat Veluwe een notitie aan het maken is voor de gemeenten en dat Twente ook eerdaags aan tafel gaat met de stuurgroep IVH, waar ze aan de hand van stellingen gaan brainstormen over de toekomst.

  In beeld brengen
  We brainstormen nog even hoe je voor de gemeenten het beste IVH in beeld kan brengen. Dit kan met een visiedocument, maar cliëntverhalen zeggen vaak veel meer. In jaarverslagen zijn vaak al professionals of ouders aan het woord geweest, dus met het even bij elkaar zoeken van documenten, kom je zo tot een toolkit IVH met mooie praktijkvoorbeelden uit de regio. 

  imageHebben de gemeenten al een plan?
  Even op onderzoek in de database van de praktijkvoorbeelden van de VNG, komt het plan 'Opvoeden versterken' tevoorschijn. Dit is het projectplan Transformatie Jeugdzorg, regio Ijsselland+ 2012-2015. Altijd handig om in handen te hebben, als er stappe
  n naar de gemeenten gezet gaan worden. Jeugd(zorg) dichtbij in Overijssel! is een deelsite van Pleio, die bedoeld is om kennis en ervaring te delen in het licht van de transitie en transformatie van de jeugdzorg in Overijssel.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers