Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Samen aan de slag met transitiebureau Jeugd

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 33
  Door Susan Osterop in de groep Platform Integrale Vroeghulp 1592 dagen geleden

  Categorie├źn: Ketennetwerk


   0/5 Sterren (0)

  Kennismaken en inspireren was de uitkomst van een overleg tussen de voorzitter taskforce IVH, de landelijke coördinatoren IVH en enkele leden van het transitiebureau jeugd.

  Op de agenda stond het maken van afspraken hoe we samen kunnen werken aan de borging van IVH binnen de gemeenten. De conclusie is dat er niet één concreet model ligt voor IVH om bij gemeenten neer te leggen. IVH netwerken zijn verschillende en gemeenten maken ook hun eigen beleid. Wat we wel weten is dat er nog veel werk te doen is om IVH op de agenda te krijgen bij de gemeenten.

  Wat hebben de taskforce IVH en het transitiebureau Jeugd de afgelopen tijd al samen voor elkaar te krijgen?

  Maar het jaar is nog niet om, we hebben voor dit jaar nog zeker wat kunenn afspreken. Het landelijk team IVH gaat participeren in de werkgroep jeugd met een beperking van het transitiebureau. Deze werkgroep werkt momenteel aan een factsheet voor gemeenten over  “Jeugd met een beperking”. En de transitiemanagers Jeugd komen in december nog bij elkaar, georganiseerd door het transitiebureau jeugd. Hiervoor wordt gekeken om IVH op de agenda te krijgen en een workshop te verzorgen. Deze kans laten we als taskforce IVH natuurlijk niet voorbij gaan.

  En daarna…. samen op weg en plannen maken voor een samenwerking in 2014!

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers