Inloggen

IVH op de Kennismarkt 2013

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 325
  Door Susan Osterop 1586 dagen geleden

  Categorie├źn: Beleid, Ketennetwerk


   0/5 Sterren (0)

  IVH op de Kennismarkt 2013

  Vandaag ging ik naar de kennismarkt 2013. Deze markt wordt jaarlijks georganiseerd door het Kennisplein Gehandicaptensector. Een mooie gelegenheid om kennis te halen en te brengen. En ik kon beide doen. Halen kon ik in ieder geval door langs de kennismarkt te lopen, met vele stands en posterpresentaties. Lezingen en workshops zijn er de hele dag door!
  Maar brengen mocht ik ook. Een workshop geven over de Integrale Vroeghulp binnen het jeugdbeleid. De groep was niet groot, maar juist daardoor wel heel prettig om met elkaar in gesprek te gaan over de transitie jeugd. Want zijn de “aankomende” wijkteams nu een kans of een bedreiging voor de ouders met kinderen die veel vragen of twijfels hebben bij de ontwikkeling van hun kind. En hoe ziet straks dat gemeenteloket eruit? Waar kunnen de ouders aankloppen?
  De voorbeelden die in een filmpjes werden gepresenteerd, de ouders van Bjorn en de moeder van Marijn, waren sprekend, herkenbaar, maar tegelijkertijd werden de zorgen besproken hoe deze ouders gevonden gaan worden en welk begeleiding kunnen zij in de toekomst krijgen.
  Het nut, de noodzaak van IVH werd wederom bevestigd, maar de landing in het gemeentelijk jeugdbeleid blijft nog wel zorgelijk. Kortom professionals, gemeentemensen laten we zorgen dat voor deze ouders de transitie jeugd goed gaat uitpakken!
  Susan Osterop

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers