Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Ouders van een zorgintensief kind vertellen hun verhaal

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 146
  Door Susan Osterop in de groep Platform Integrale Vroeghulp 1582 dagen geleden

  Categorie├źn: Kind en gezin


   0/5 Sterren (0)

  Ouders van een zorgintensief kind vertellen hun verhaal

  Wat een indrukwekkend symposium. Vandaag was ik aanwezig bij het minisymposium ‘Oei er klopt iets niet…’, georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut en Lotje&Co.
  In een inleiding vertelde Krista Okma haar verhaal over haar boek “Oei, er klopt iets niet” over haar dochter Kate en benadrukte ze haar zorgen over de komende bezuinigingen. Anjet van Dijken gaf een introductie vanuit haar broers - en zussenboek. Zij vertelde haar indrukwekkende verhaal over haar eigen leven en die van haar broer, die woont bij Bartiméus, blind is en een verstandelijke beperking heeft. Wat een energie straalt Anjet uit, als ze praat over de zorg die zij over haar broer heeft.
  In een panel van ouders met een zorgintensief kind werd besproken op welke wijze gezinnen met een kind met een beperking of ontwikkelstoornis ondersteund kunnen worden. Indrukwekkende verhalen over hun kinderen, over de beperkte of verkeerde ondersteuning die ze hebben gekregen en de vele bureaucratie. Het is mij weer duidelijk geworden dat de regie bij ouders hoort te liggen. “Ik bepaal graag zelf de route, heb hierbij geen regisseur nodig, maar de instrumenten” vertelde een vader. 

  Tijdens dit symposium is er actief getwitterd, bekijk hier het verslag in een twitterstory. Dit minisymposium is een voorloper van een drietal kennisbijeenkomsten, gepland voor 2014, waarin een QuickScan gedaan zal worden van het huidige aanbod, de kwaliteit en effectiviteit daarvan, wat moet leiden tot een advies aan VWS.
  Als landelijk team names de taskforce IVH zullen we verder gaan afstemmen of we voor deze Quickscan nog een bijdrage kunnen leveren.

  Susan Osterop

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers