Inloggen

Het team achter ontwikkelingsachterstand.nl

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 50
  Door Susan Osterop 1514 dagen geleden

  Categorieën: Beleid, Vroegsignalering


   0/5 Sterren (0)

  Het team achter ontwikkelingsachterstand.nl

  Vandaag, 29 november 2013,  ben ik onderweg naar Zwolle om het team achter www.ontwikkelingsachterstand.nl te gaan ontmoeten, leuk!
  Belangrijk voor mij is om te gaan kijken of we niet op zoek zijn naar dezelfde ouders? Leveren we dezelfde informatie of juist anders en kunnen we met elkaar samenwerken of verwijzen?
  Dat zijn de vragen die ik bij voorhand had bedacht en waar ik een antwoord op wil hebben. De website www.ontwikkelingsachterstand.nl is een informatieve website, waar ouders en professionals informatie kunnen vinden wat een ontwikkelingsachterstand is, maar ook waar je kunt checken via een vragenlijstje of je met een ontwikkelingsachterstand te maken hebt. De website heeft een besloten community voor ouders waar ze kennis en ervaringen kunnen delen, waar ouders elkaar kunnen helpen en bloggen. Ouders doen dit anoniem en juist daarom kan het team achter de website de ouders volgen. Het is nu nog te vroeg om conclusies te trekken, maar is er een zorgpad uit te halen door middel van vragenlijstjes die ouders kunnen invullen? Het uiteindelijke doel is om de diagnose van kinderen met een onbegrepen ontwikkelingsachterstand te willen verbeteren. Maar hiervoor is nog een uitdagende weg te gaan.

  Verdere samenwerking 
  De samenwerking kunnen we later nog concreter gaan maken. Maar ik heb voldoende input gekregen om dit onderwerp met mijn team verder te bespreken. Uiteraard kunnen we elkaar nu blijven informeren en in de gaten houden, wat zijn elkaars ontwikkelingen en resultaten. Vanuit de website ontwikkelingsachterstand worden de ouders gewezen op een link naar Integrale Vroeghulp. Want waar we het samen helemaal eens over zijn, is dat casemanagement/trajectbegeleiding voor gezinnen met “nog” geen diagnose enorm belangrijk kan zijn. Een luisterend oor en iemand die een gezin op weg kan helpen en dat ouders weten waar ze terecht kunnen voor vragen. Mijn persoonlijke conclusie is dat we de digitale wereld nog mooier kunnen maken, dat we veel informatie kunnen bieden, maar dat persoonlijk contact nooit mag ontbreken.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers