Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Jeugdarts kan rechtstreeks verwijzen naar specialisten

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 273
  Door Susan Osterop in de groep Platform Integrale Vroeghulp 1563 dagen geleden

  Categorie├źn: Beleid


   0/5 Sterren (0)

  Jeugdarts kan rechtstreeks verwijzen naar specialisten

  Jeugdartsen mogen vanaf 1 januari 2014 patiënten rechtstreeks verwijzen naar specialisten. Alle zorgverzekeraars hebben onlangs besloten jeugdartsen te erkennen als verwijzer in samenspraak met de AJN (Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland). De JGZ is daar blij mee omdat met name het afgelopen jaar veel onduidelijkheid was ontstaan.

  Zorgverzekeraars Nederland (ZN)
  ZN geeft aan dat gezien de centrale positie van de jeugdarts in de keten van de medische zorg voor jeugdigen dit een goede, kostenbesparende aanpassing is, omdat het niet meer nodig is om altijd via de huisarts naar de specialist te verwijzen. Ook in verband met de transitie van de jeugdzorg en de centrale rol die de jeugdarts daarbij heeft in de verbinding tussen de gezondheidszorg en het sociale domein, is dit een goede ontwikkeling. De zorg voor jeugdigen kan hierdoor makkelijker en sneller worden gerealiseerd. Hiermee is een einde gekomen aan de onduidelijkheid die er bij veel ziekenhuizen, medisch specialisten, huisartsen, jeugdartsen en JGZ-organisaties was ontstaan in het afgelopen jaar.

  Procedure
  Voor de verwijzing is nodig dat de individuele jeugdarts een AGB code aanvraagt op de term jeugdarts. Daarvoor hoeft men geen jeugdarts KNMG te zijn, wel moet men lid zijn van de AJN (Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland).

  Bron: nieuwsbericht ZN

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers