Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Laagdrempelige, toegankelijke en zichtbare ketenzorg voor slechtziende en blinde kinderen

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 22
  Door Susan Osterop in de groep Platform Integrale Vroeghulp 1467 dagen geleden

  Categorie├źn: Praktijkvoorbeelden, Diagnostiek, Ketennetwerk


   0/5 Sterren (0)

  Laagdrempelige, toegankelijke en zichtbare ketenzorg voor slechtziende en blinde kinderen

  Koninklijke Visio in Den Haag en Sophia Revalidatie in Delft en Den Haag slaan handen ineen op het gebied van kinderrevalidatie. Door de gezamenlijke ontwikkeling van een multidisciplinair zorgaanbod ontstaat er een laagdrempelige, toegankelijke en zichtbare ketenzorg.

  Screening en behandeling  
  Bij Sophia Revalidatie in Delft en Den Haag verzorgt een Visio screening waarbij kinderen een oogmeting krijgen en zo kan worden vastgesteld of er sprake is van een visuele beperking. Bij tijdige signalering is bij veel kinderen stabilisatie of zelfs verbetering van het zicht mogelijk. Daarnaast bieden de ontwikkelingsbegeleiders van Visio wekelijks training aan kinderen die gediagnosticeerd zijn met een visuele beperking.  

  Ketenzorg    
  Door de ontwikkeling van een multidisciplinair zorgaanbod en het aangaan van deze samenwerking ontstaat er een laagdrempelige, toegankelijke en zichtbare ketenzorg; efficiënt en kwalitatief beter. Deze intensieve samenwerking is in 2012 al begonnen en verloopt naar volle tevredenheid. Reden om dit vast te leggen in een officiële samenwerkingsovereenkomst.  

  Medisch specialistische revalidatiezorg  
  De gevolgen van een ziekte, ongeval of aangeboren aandoening kunnen complex en vaak blijvend zijn. Sophia Revalidatie biedt in deze situatie medisch specialistische revalidatiezorg waarbij meerdere disciplines intensief samenwerken mét en voor de patiënt(systeem). Het doel van deze revalidatie is het kind te stimuleren zijn of haar mogelijkheden te ontdekken en deze optimaal te benutten.

  Lees meer op de website van Visio en op de website van kinderrevalidatie.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers