Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

IVH op bezoek bij Landelijk Overleg Onderwijs en Kinderrevalidatie (LOOK)

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 128
  Door Susan Osterop in de groep Platform Integrale Vroeghulp 1525 dagen geleden

  Categorieën: Beleid, Eén gezin één plan, Onderwijs en Zorg


   0/5 Sterren (0)

  IVH op bezoek bij Landelijk Overleg Onderwijs en Kinderrevalidatie (LOOK)

  Vandaag, 15 januari 2014, ging ik bezoek bij LOOK. Puur informatief, wat doet de taskforce Integrale Vroeghulp en hoe kunnen we samenwerken met LOOK. Dat we een overeenkomst hebben is duidelijk, binnen de netwerken Integrale Vroeghulp zijn de partners kinderrevalidatie, onderwijs en ouders bekenden!

  Maar hoe kunnen we met elkaar samenwerken? LOOK heeft een aantal projecten in de uitvoering die mogelijk interessant zijn voor alle professionals binnen de Integrale Vroeghulp. Zo werkt het onderwijsveld in samenwerking met kinderrevalidatie aan één kind, één plan afgekort als EKEP. Dit vraagt om een nadere verkenning met de werkers in de praktijk, dus wordt mogelijk vervolgd. Voor nu kwam uit de eerste verkenning meer informatie wat LOOK is.

  Wat is LOOK en wat doen ze?
  De vereniging LOOK is een samenwerkingsverband van o.a. Revalidatie Nederland, MEE Nederland, BOSK, LECSO, NVFK, NIP, NVO, VRA. De vereniging heeft ten doel de participatie van kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking te bevorderen. Zij doet dit door de voortdurende kwaliteitsverbetering van de zorg, ondersteuning en de ontwikkelmogelijkheden van kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking door vanuit een landelijke bundeling van krachten de innovatie in de kinderrevalidatie en het (speciaal) onderwijs te stimuleren en het implementeren van resultaten van al uitontwikkelde innovaties en onderzoeken.

  De vereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door:

  • het opzetten, ontwikkelen en begeleiden van innovatieve projecten ten aanzien van de doelstelling;
  • het bevorderen van de uitwisseling van informatie en inzichten tussen de leden onderling alsmede met instellingen en organisaties werkzaam in de zorg, onderwijs of belangenbehartiging;
  • belangenbehartiging van degenen die onder de doelstelling van de vereniging vallen.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers