Inloggen
Ouders

Ouders

Elkaar ontmoeten en ervaringen delen

 0/5 Sterren (0)

Hoe schrijf ik een blog?

  Anne de Boer
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 113
  Door Anne de Boer in de groep Ouders 1392 dagen geleden

  Categorie├źn: Praktijkvoorbeelden, Kind en gezin, Ketennetwerk


   0/5 Sterren (0)

  Hoe schrijf ik een blog?

  Een weblog is een kort, persoonlijk verhaal dat je wilt delen met anderen. Dit kan bijvoorbeeld een grappig, serieus of feitelijk verhaal zijn rondom een bepaald thema. Lezers kunnen ook op jouw blog reageren. Hieronder vind je in een aantal stappen die je als rode draad voor je blog kan gebruiken.

  1. Bedenk het onderwerp van je verhaal; waar wil je het over gaan hebben.
  2. Bedenk het doel van je blog. Wil je bijvoorbeeld mensen informeren, tips geven, aansporen tot actie of wil je iets met je verhaal bereiken?
  3. Bedenk voor wie jij je verhaal schrijft. Afhankelijk van je lezers, kun je het taalgebruik aanpassen.
  4. Schrijf vast een aantal kernwoorden op die jij in je verhaal wilt zetten.
  5. Bedenk de volgorde van je verhaal. Jij kent als geen ander jouw verhaal, maar bedenk ook dat een buitenstaander dat niet doet. Let dus op dat je niet van de hak op de tak gaat maar denk voordat je gaat schrijven al na over een inleiding, middenstuk en slot.  

  Als je dit voor jezelf bedacht hebt kun je gaan schrijven. Het zal nu een stuk makkelijker gaan omdat je de kernwaarde van het verhaal al hebt opgeschreven.

  Tip 1: Wees persoonlijk; het gaat om jouw mening.
  Tip 2: Wijd niet te veel uit; houd het kort en bondig. Pas ook op dat de zinnen niet te lang worden.
  Tip 3: Wacht niet totdat je de juiste titel hebt bedacht; vaak komt de beste titel pas nadat je het heb geschreven. De titel geeft de kerngedachte van je verhaal weer.
  Tip 4: Een passende foto toegevoegd spreekt meteen aan en maakt je verhaal nog persoonlijker. Dit is verder geen must maar wel een leuke toegevoegde waarde
  Tip 5: Werk met tussenkopjes en subtitels. Korte stukjes tekst zijn vaak makkelijker te lezen dan lange lappen tekst. Probeer je verhaal op te delen in alinea's en bedenk een eventueel een extra titel titel die de kern van de alinea weergeeft.

  Succes! 

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers