Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Zorgen om Evelien, meisje van twee jaar.

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 96
  Door Susan Osterop in de groep Platform Integrale Vroeghulp 1360 dagen geleden

  Categorie├źn: Praktijkvoorbeelden, Kind en gezin


   0/5 Sterren (0)

  Zorgen om Evelien, meisje van twee jaar.

  Evelien is een meisje van net 2 jaar. Haar ouders maken zich al langer zorgen om haar. Ze kan soms heel hard schudden met haar hoofd, ze loopt vreemd met haar linkerbeen, ze is traag in de ontwikkeling, ze zegt nog maar een paar woordjes. De ouders zijn bij de kinderarts geweest. Die wil nog onderzoeken doen, maar verwijst ook naar Integrale Vroeghulp. Afgesproken wordt dat er binnenkort een trajectbegeleider van Integrale Vroeghulp contact opneemt.

  De trajectbegeleider neemt contact op met ouders en maakt een afspraak. Na de kennismaking maken we vervolgafspraken voor een uitgebreide intake met ouders. We maken filmopnames van het kindje thuis, maar ook op de peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of school. Daarnaast vragen we relevante gegevens op bij betrokkenen, zoals logopedie, fysiotherapie of kinderarts.

  We bespreken Evelien in een multidisciplinair team. Ouders krijgen het advies om Evelien aan te melden bij Kentalis in Arnhem voor diagnostisch onderzoek. Wij helpen ouders met de aanmelding.

  Evelien wordt onderzocht en er komt meer duidelijkheid. Ze gaat nu naar de dagbehandeling van Kentalis. Ze maakt grote sprongen, die ze niet gemaakt zou hebben als ze niet aangemeld was bij Integrale Vroeghulp. Ouders zijn blij dat Integrale Vroeghulp heeft meegekeken en een goede richting heeft gegeven aan de hulpverlening.

  Bron: een praktijkvoorbeeld van Integrale Vroeghulp, regio  IVH MEE Gelderse Poort

   

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers