Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Ik heb 2 geweldige dochters!

  Kim
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 1161
  Door Kim in de groep Platform Integrale Vroeghulp 1346 dagen geleden

  Categorie├źn: Praktijkvoorbeelden, Kind en gezin


   5/5 Sterren (2)

  Ik heb 2 geweldige dochters!

  De titel geeft het al aan: ik ben blij met mijn meiden. Ik heb samen met mijn man 2 dochters: bijna 4 en 5 jaar oud. Twee leuke meiden, maar o zo verschillend. Onze jongste is een vrolijk, eigenwijs, ondeugend meisje. Een kind dat vrolijk door het leven huppelt en zoals ze het op het Consultatie Bureau noemen “gemiddeld is en precies volgens het boekje en de lijntjes loopt”. Onze oudste was een heel rustig, afwachtend, verlegen en angstig kindje. Duidelijk anders dan andere leeftijdsgenootjes. Maar ik schrijf: was heel rustig, afwachtend en angstig.

  Ons hele verhaal zal ik hier niet uit de doeken gaan doen, maar zou je iets meer willen weten; wij hebben in de herfst-editie van DoeMee gestaan in 2013.

  Toch even heel kort: voor dat wij met integrale vroeghulp in aanraking kwamen, hadden wij thuis een drie jarig meisje. Dit meisje durfde niet te lopen, was niet zindelijk, sprak niet met andere kinderen, kleuterleidsters en vreemden. Was bang voor ontelbaar veel dingen (van een straaljager tot een mier) en zo kan ik nog wel even doorgaan. En ondanks dit alles kon ik niet zeggen dat wij thuis een probleem hadden. Thuis ging het eigenlijk best wel heel goed, maar onze dochter werd bijna 4……..en waar wij als ouders niet uitkwamen was het vinden van een geschikte school. En toen kwam Integrale vroeghulp…… Na 10 maanden op een kleuterdagbehandeling 20 km buiten onze woonplaats te hebben gezeten is onze oudste dochter naar een speciale basisschool gegaan. Een school in onze eigen woonplaats. Hoe fijn is dat. Je kind gewoon zelf met de fiets naar school brengen. Een medewerker van platform integrale vroeghulp heeft mij gevraagd of ik een stukje wil schrijven over hoe het nu met ons gaat. Ik kan niet anders zeggen dan dat het heel goed met ons gaat. Onze oudste dochter zit nu ruim 1 jaar op school. Ze heeft het geweldig naar haar zin. Ze komt vrolijk uit school. Vertelt trots wat ze die dag gedaan heeft, maar vertelt op maandagmorgen ook net zo trots aan de juf wat ze in het weekend gedaan heeft. Ze heeft vriendjes en vriendinnetjes gemaakt. Er komen hier thuis kindjes spelen. Ze kan huppelen en op haar tenen lopen. Ze schrijft letters en woordjes. Kan al kleine sommetjes. Ze zit lekker in haar vel. Ze is een vrolijk, eigenwijs en ondeugend meisje, net als haar zusje. Nog steeds niet helemaal volgens het boekje, maar dat maakt niets uit. Met een omweg komen we er wel. Niets alles lukt en gaat direct. Bijvoorbeeld het fietsen. Het verkeer, alle indrukken, zelf trappen, het evenwicht houden, wiebelen. Zelfs met zijwieltjes was het te spannend en te moeilijk. Na een avondje flink speuren op het internet heb ik een hele mooie driewieler gevonden. Een fiets die niet wiebelt en die bij niet trappen direct stil staat. Vol trots heeft ze hier op leren fietsen. En zo van de een op de andere dag stapt ze op een gewone fiets en nu gaat ze zelfs op haar eigen fiets naar school. En een weegschaal bij de schoolarts……ook heel eng…….maar dan moet mama maar gewoon mee op de weegschaal en daarna mama alleen en dan rekenen we het gewicht wel uit. Hadden wij 2 jaar geleden in het revalidatiecentrum waar we met onze dochter naar toe gingen niet het telefoonnummer van Integrale Vroeghulp ontvangen, dan had hier waarschijnlijk een ander verhaal gestaan. Vanaf het eerste telefoongesprek met Integrale vroeghulp is het met ons en onze dochter alleen maar bergopwaarts gegaan en daar zijn wij tot de dag van vandaag nog steeds heel blij mee.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers