Inloggen
Casemanagers IVH

Casemanagers IVH


 0/5 Sterren (0)

Trajectbegeleider: multidisciplinair heeft meerwaarde!

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 52
  Door Susan Osterop in de groep Casemanagers IVH 1343 dagen geleden

  Categorie├źn: Casemanagement


   0/5 Sterren (0)

  Trajectbegeleider: multidisciplinair heeft meerwaarde!

  Tijdens mijn bezoek aan de casemanagers in Flevoland, maakt ik kennis met Christel, wie is Christel en wat zijn haar werkzaamheden als casemanager, dit lezen jullie in dit blog.

  Uiteenlopende werkzaamheden
  Christel werkt vanuit MEE IJsseloevers als trajectbegeleider voor Integrale Vroeghulp. Ze gebruikt hiervoor haar werkervaring vanuit het werken met meervoudig gehandicapten en multidisciplinaire diagnostiek. Ze is sociaal pedagogisch hulpverlener. Haar werkzaamheden zijn zeer uiteenlopend: ze voert intakegesprekken, voert gesprekken met ouders, ze is aanwezig bij kernteambesprekingen, ze maakt verslagen en vraagt informatie op over het gezin. Ze heeft veel contact met andere betrokkenen van Integrale Vroeghulp zoals de peuterspeelzaal, artsen, logopedie, school en  collega’s.

  Het specifieke aan casemanagement vindt ze: “Naast ouders staan, ouders hebben de regie en het meelopen met en adviseren van ouders”.

  Expertise
  Christel volgde  een opleiding casemanagement en werkte toen al 2 jaar in dit vak. Ze volgt 4x per jaar trajectbegeleidersbijeenkomsten in de regio IJsseloevers en vanuit Integrale Vroeghulp worden twee keer per jaar themaochtenden georganiseerd.
  Als trajectbegeleider wordt ze gericht ingezet bij kinderen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hoogbegaafdheid, omdat ze daar meer ervaring in heeft.
  Integrale Vroeghulp valt zeker nog te verbeteren, want er is nu al een tekort aan trajectbegeleiders. De verdeling kan ook anders volgens haar. De kernteamoverleggen zitten vol, er ontstaan wachttijden, dus is het noodzaak dat er meer trajectbegeleiders komen: “We mogen die gezinnen toch niet laten wachten”. 

  Casemanagement borgen
  Casemanagement borgen is best moeilijk, maar we moeten veel meer laten zien wat Integrale Vroeghulp oplevert. En duidelijk maken wat we doen! “We zullen de gemeenten meer moeten laten zien dat vroegsignalering op lange termijn wins oplevert en dateen multidisciplinaire aanpak meerwaarde heeft”!

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers