Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Contractering jeugdhulp regiogemeenten Amsterdam een feit!

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 129
  Door Susan Osterop in de groep Platform Integrale Vroeghulp 1268 dagen geleden

  Categorieën: Beleid, Eén gezin één plan


   0/5 Sterren (0)

  Contractering jeugdhulp regiogemeenten Amsterdam een feit!

  In 2015 gaat de verantwoordelijkheid voor jeugdhulp van Rijk en provincies over naar gemeenten. De gemeente Amsterdam gaat deze zorg gezamenlijk inkopen met 15 andere gemeenten uit de regio.

  Ook de continuïteit van zorg voor Integrale Vroeghulp in Amsterdam is gecontracteerd. Integrale Vroeghulp gaat een plek krijgen in het op te richten ‘expertisenetwerk jonge kind’. Kinderen met een complexe zorgvraag kunnen ook in 2015 in deze regio terecht bij een team met deskundigen waarbij ouders een integraal advies krijgen, compleet met behandelingsplan.

  De werkwijze van Integrale Vroeghulp sluit naadloos aan op het beleid van de gemeente Amsterdam en de 15 andere gemeenten uit de regio. Wethouder Simone Kukenheim van Amsterdam: ‘We organiseren de jeugdhulp dichterbij de mensen. Het principe van 1-gezin, 1-plan, 1-regisseur is leidend.’ 
  Voor de continuïteit voor kinderen met een complexe zorgvraag, wordt gewerkt  aan hoe Integrale Vroeghulp de komende twee jaar geïntegreerd kan worden binnen het Amsterdamse beleid.

  Lees hier het volledige persbericht >> 

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers