Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

MEE West-Brabant gaat jeugdzorg leveren

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 48
  Door Susan Osterop in de groep Platform Integrale Vroeghulp 1234 dagen geleden

  Categorie├źn: Beleid


   0/5 Sterren (0)

  MEE West-Brabant gaat jeugdzorg leveren

  Bron: BN de Stem, 2 oktober 2014

  ETTEN-LEUR - MEE West-Brabant gaat vanaf 1 januari 2015 de jeugdzorg uitvoeren in negen gemeenten. Het gaat om Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert. 

  Deze gemeenten hebben op jaarbasis tachtig miljoen euro beschikbaar om jeugdigen tot 18 jaar te ondersteunen. MEE West-Brabant heeft minder dan drie maanden de tijd om 75 voltijdsbanen in te vullen. Die banen moeten worden ingenomen door professionele krachten. Zij gaan vanaf volgend jaar door het leven als 'JOOP'.

  JOOP staat voor Jeugd Opvoed- en Opgroei Professional. Als voor een kind of jongere ondersteuning nodig is, dan kan deze met zijn of haar ouders terecht bij JOOP. Deze professional verkent wie uit het zorgnetwerk kan worden ingezet en welke specialistische zorg nodig is.

  MEE is donderdag na een aanbestedingstraject geselecteerd om deze nieuwe organisatie vorm te geven. De mensen van MEE gaan lokaal aan de slag. Ze zijn straks te vinden op onder meer scholen, bij Centra voor Jeugd en Gezin of in wijkcentra. Voor zwaardere vormen van jeugdzorg (waarbij ook justitie is betrokken) zijn de negen gemeenten nog in gesprek met zes regionale jeugdzorgaanbieders zoals Juzt, GGZ en Idris/Amarant.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers