Inloggen
Ouders

Ouders

Elkaar ontmoeten en ervaringen delen

 0/5 Sterren (0)

 • Blogs
 • Ouders
 • Voedingsproblemen bij jonge kinderen met ontwikkelingsachterstand: oproep aan ouders!

Voedingsproblemen bij jonge kinderen met ontwikkelingsachterstand: oproep aan ouders!

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 132
  Door Susan Osterop in de groep Ouders 1181 dagen geleden

  Categorie├źn: Kind en gezin


   0/5 Sterren (0)

  Voedingsproblemen bij jonge kinderen met ontwikkelingsachterstand: oproep aan ouders!

  Jonge kinderen kunnen voedingsproblemen hebben. Deze problemen kunnen een aanwijzing zijn dat het kind zich minder snel ontwikkelt. Voedingsproblemen komen vaak voor bij kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Een klein kind dat niet goed eet of drinkt, heeft veel impact op het leven van de ouders/verzorgers. Het proces rond eten en de spijsvertering kan een groot deel van de dag in beslag nemen; dit geeft een aanzienlijke kans op spanningen in het gezin. Ouders en verzorgers staan voor de lastige taak om hier in de praktijk van elke dag hun weg in te vinden.

  Ieder(in) is de landelijke koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische aandoening. (www.iederin.nl). In samenwerking met De Argumentenfabriek (www.argumentenfabriek.nl) ontwikkelt Ieder(in) de ‘Keuzehulp Voedingsproblemen bij jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand’. Deze keuzehulp informeert ouders over diverse voedingsproblemen, de verschillende ‘routes’ die zij met hun kind kunnen afleggen, helpt bij het in gesprek gaan met behandelaars en helpt bij het maken van eigen keuzes in de zorg.

  Uitnodiging ouders
  Samen met De Argumentenfabriek organiseert Ieder(in) op woensdag 26 november van 14.00 – 17.00 uur een denksessie met ouders van kinderen met ontwikkelingsachterstand en met (ervarings)deskundigen vanuit ouderorganisaties. De oudersessie vindt plaats bij Ieder(in), Churchilllaan 11 te Utrecht (zie routebeschrijving in de bijlage). Uw reiskosten worden vergoed en u ontvangt een attentie als dank voor uw tijd en inzet.

  Hoe werkt een denksessie met ouders en (ervarings)deskundigen?
  De Argumentenfabriek maakt keuzehulpen op basis van denksessies met (ervarings)deskundigen. De Argumentenfabriek begeleidt de denksessie en tekent de opbrengst op een gestructureerde manier uit op een digitale kaart. Tijdens de denksessies schrijft De Argumentenfabriek alle genoemde informatie mee, om deze vervolgens te categoriseren. Uw rol is het deelnemen aan zo’n denksessie, waarin u ons helpt om voedingsproblemen bij jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en keuzes in het zorgaanbod in kaart te brengen.

  Tijdens de oudersessie wordt de Keuzehulp Voedingsproblemen aangescherpt en besproken aan de hand van een uitgewerkte digitale kaart (een aanklikbare pdf – de definitieve versie wordt een app.) en getest op begrijpelijkheid, logische opbouw, bruikbaarheid en gebruiksgemak.

  Wij hopen op uw aanmelding en zien u graag op 26 november!

  U kunt zich aanmelden per mail: advies@hermiendeklijne.nl of voor vragen contact opnemen met Hermien de Klijne, projectleider keuzehulp voedingsproblemen, tel 06 – 44 59 25 25

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers