Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Jaarcongres JGZ: Samen klaar voor de toekomst - kansen zien en successen vieren

  Annette Abels
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 105
  Door Annette Abels in de groep Platform Integrale Vroeghulp 1183 dagen geleden

  Categorie├źn: Praktijkvoorbeelden, Beleid, Kind en gezin


   0/5 Sterren (0)

  Jaarcongres JGZ: Samen klaar voor de toekomst - kansen zien en successen vieren

  Het thema van het jaarcongres van de jeugdgezondheidszorg was dit jaar: ‘Samen klaar voor de toekomst: kansen zien en successen vieren’.

  Integrale Vroeghulp was op 25 november aanwezig om vanuit de JGZ de voorbeelden van samenwerking met Integrale Vroeghulp te horen. En gelukkig was er wederom veel belangstelling en werden mooie voorbeelden genoemd.
  Wij spraken jeugdartsen die deelnemen in IHV-kernteams. In Hoekse Waard komt de JGZ vanuit één van de drie jeugdteams bij de gezinnen thuis. Bij enige twijfel over kinderen, wordt iemand uit de GGZ of MEE ingeschakeld. Zo werken de JGZ en IVH nauw samen in en met de gezinnen.

   

  Veel JGZ-professionals uiten hun zorgen omdat er zoveel tegelijk gaat veranderen met de transitie jeugd per 1-1-2015. Maar ze zien ook de kansen van het samenwerken van de JGZ en IVH. Om die samenwerking te bekrachtigen en deze aan gemeenten te presenteren, schrijft het NCJ samen met de taskforce IVH een handreiking: ‘Samen sterk: JGZ-IVH’, die in december uitkomt.

  Het congres werd afgesloten met een presentatie van het boekje: Jeugdgezondheidszorg: 100 jaar vernieuwen, versterken, verbinden.


  Klik hier voor het Live Magazine van de dag.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers