Inloggen
Casemanagers IVH

Casemanagers IVH


 0/5 Sterren (0)

Investeren in vroegtijdige hulpverlening

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 52
  Door Susan Osterop in de groep Casemanagers IVH 1168 dagen geleden

  Categorie├źn: Vroegsignalering, Casemanagement


   0/5 Sterren (0)

  Investeren in vroegtijdige hulpverlening

  Preventie, vroegsignalering en vroeghulp spelen een steeds prominentere rol in de jeugdzorg. En terecht. Professionele hulp wint aan effectiviteit indien behandeling of begeleiding op jonge leeftijd begint. Het Congres ‘Vroegsignalering en Vroeghulp’ op 12 februari 2015 belicht vanuit verschillende invalshoeken de meerwaarde van interventies in een zo vroeg mogelijk stadium.

  Het belang van vroeg signaleren en interveniëren is groot als er met een jong kind fysiek of psychisch iets niet in orde lijkt te zijn. Multidisciplinair naar de ontwikkeling kijken wint om dezelfde reden snel aan betekenis. Temeer daar vroeg erbij zijn zwaardere hulpverleningstrajecten in een latere levensfase kan verminderen of misschien wel voorkomen. Alle reden dus om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en praktijkervaringen op dit gebied. Het Congres Vroegsignalering en Vroeghulp is daar de ideale plek voor. 

  Tegelijkertijd is het werkveld rond het jonge kind volop in beweging, zowel op het gebied van onderzoek als in de praktijk. Voor professionals in de jeugd(gezondheids)zorg, geestelijke gezondheidszorg, somatische zorg of VG-zorg kost het steeds meer moeite om hiervan een accuraat beeld te hebben, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen over bepaalde aspecten. Het congres op 12 februari 2015 voorziet in deze omissie. Door vanuit verschillende disciplines naar het jonge kind te kijken, ontstaat er een beeld van wat er op het gebied van vroegsignalering en vroeghulp al gebeurt en wat nieuwe mogelijkheden zijn om het jonge kind in een vroeg stadium bij te staan.

  Het congres vindt plaats op initiatief van Euregionaal Congresburo, Captise JGZ en Vakblad Vroeg. Doelgroep zijn professionals die werken met kinderen van 0 tot 7 jaar en hun ouders. Werk- en denkniveau: HBO / Universitair. Er is accreditatie aangevraagd bij diverse beroepsregisters. Informatie: http://congresburo.com/agenda

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers