Inloggen
Goudvis Midden-Holland

Goudvis Midden-Holland

Samenwerken aan integrale vroeghulp in Midden-Holland

 0/5 Sterren (0)

Een eindeloze beweging

  Joke Snel
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 123
  Door Joke Snel in de groep Goudvis Midden-Holland 1048 dagen geleden

  Categorie├źn: Vroegsignalering


   0/5 Sterren (0)

  Een eindeloze beweging,

  De Goudvis gaat digitaal!!! 

  Welkom op de webpagina van De Goudvis. De ontmoetingsplek voor iedereen die betrokken is bij jonge kinderen. De Goudvis richt zich in het bijzonder op jonge kinderen die zich anders ontwikkelen.

  Zoals het leven, de maatschappij, zich constant ontwikkelt, is ook dit een ‘webpagina in beweging’.

  De maatschappelijke kijk op opvoeding, ontwikkeling van het kind, rol van ouders en of verandert met het tijdsbeeld. Veranderingen, groot of klein, die onze kijk op opvoeden drastisch kunnen veranderen.. Om maar een klein voorbeeld te noemen: nog maar 30 jaar geleden was het heel gewoon om een peuter een flesje roosvicee  mee naar bed te geven voor het slapen gaan. De enorme gevolgen hiervan voor het melk- en blijvende gebit, werden niet voorzien..

  Zo ontwikkelt zich ook het opvoeden in de tijd. Had ik in mijn jeugd slechts “lege briefjes” in te brengen tijdens mijn opvoeding, nu zie ik ouders soms “eindeloos” overleggen met hun jonge kind. Met mijn opmerking wil ik geen oordeel uitspreken, het is slechts een beschrijving van een tijdsbeeld waar we mogelijk over 30 jaar anders tegen aan kijken. Ook de kijk op kinderen met bijzonderheden in hun ontwikkeling evolueert. Steeds vaker hoor ik de uitspraak: “Zijn er nog wel kinderen zonder ADHD, vroeger werden die kinderen gewoon druk genoemd! “

  Maatschappelijke veranderingen, een eindeloos voortdurende golfbeweging, voortkomend uit maatschappelijke discussie, toenemende kennis en voortschrijdend inzicht.

  Ik nodig hierbij iedereen uit om met zijn of haar maatschappelijke kijk een bijdrage te leveren aan deze bewegende pagina.

   

  Van harte welkom,

  Joke Snel

  Coördinator De Goudvis

   

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers