Inloggen
Ouders

Ouders

Elkaar ontmoeten en ervaringen delen

 0/5 Sterren (0)

Het kind voorop!

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 90
  Door Susan Osterop in de groep Ouders 976 dagen geleden

  Categorie├źn: Kind en gezin


   0/5 Sterren (0)

  Het kind voorop!

  Jaywin (4) is op 2-jarige leeftijd aangemeld door de kinderarts bij het Integrale Vroeghulp team, nadat moeder had gevraagd of het Integrale Vroeghulp team niet wat voor haar zoon zou kunnen betekenen. Op het moment van de aanmelding liep Jaywin  achter in zijn ontwikkeling. Zo kon hij nog niet lopen, nog niet praten en kreeg hij sondevoeding. Er werd gedacht aan mogelijk een stofwisselingsziekte. Tot op heden is dat niet vastgesteld. De begeleiding tijdens het traject heeft moeder als heel positief ervaren. De trajectbegeleider was altijd bereikbaar of belde snel terug. Ze luisterde naar het verhaal van moeder waardoor zij het idee kreeg dat de trajectbegeleider de zorgen en de vragen echt begreep.

  Tijdens de inbreng in het team waren er veel verschillende disciplines aanwezig, maar dat heeft moeder niet als vervelend ervaren. ‘’Het team weet waar ze het over hebben en het gaat tenslotte om Jaywin’’, aldus moeder.

  Tegenwoordig gaat het goed met Jaywin. Hij gaat naar ODC ’t Lantaarntje en hij zit daar op zijn plek. Zijn motoriek is in een jaar tijd ontzettend positief ontwikkeld. Hij is inmiddels gaan lopen. Ook heeft hij geen sondevoeding meer maar eet het ‘normale’ eten. Hij loopt nog achter in zijn spraakontwikkeling, maar ook dat gaat beter: hij begint steeds meer te brabbelen. ‘’ Wie weet komt  er nog meer achteraan’’ zegt moeder.

  Bronvermelding
  Dit is een ervaringsverhaal vanuit IVH regio Zwolle, overgenomen uit hun jaarverslag 2013

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers