Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Congres Vroegsignalering bij Baby's 12-11-15 in Utrecht

  Louise van den Broek
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 185
  Door Louise van den Broek in de groep Platform Integrale Vroeghulp 991 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Wanneer ontwikkelt een baby zich normaal en wanneer is specialistische hulp nodig? Die vraag vormt op 12 november de rode draad van het Congres Vroegsignalering bij baby´s. In de ochtend gebeurt dit plenair door naar de ontwikkeling van baby’s te kijken vanuit achtereenvolgens de biologische, neurologische en relationele invalshoek. In het middagprogramma is er een keuze uit workshops met als kernwoorden motoriek,  pre-verbale logopedie, prematurenzorg en psychiatrische problemen bij ouders. 

  Er is een flinke korting (50 euro) voor nieuwe en bestaande abonnees op het Vakblad Vroeg

  Deelnemers hebben aan het eind van de dag niet alleen kennis van de laatste wetenschappelijke stand van zaken, maar ook meer zicht op het verloop van de verschillende ontwikkelingsstadia bij baby’s, hoe je kunt signaleren of er iets mis is en op welke knoppen er dan gedrukt moet worden om adequaat te handelen.

  Wie zijn de sprekers?
  Het congres start met drie plenaire presentaties en vervolgens kunnen deelnemers kiezen uit diverse workshops. Sprekers zijn:

  • Prof. Dr. Carolina de Weerth, hoogleraar Psychobiologie van de vroege ontwikkeling, Radboud Universiteit Nijmegen
   Prof. Dr. Chantal Kemner, hoogleraar Ontwikkelingspsychologie, Universiteit Utrecht
  • Drs. Minke den Heijer, orthopedagoog en IMH-specialist DAIMH, eigenaar Babykennis
  • Prof. Dr. Mijna Hadders - Algra, hoogleraar Ontwikkelingsneurologie, Universitair Medisch Centrum Groningen
  • Monica Ouwens en Drs. Margreet Hornstra - Moedt, IMH specialisten DAIMH, Erasmus MC Rotterdam
  • Dr. Lenie van den Engel - Hoek, logopedist en onderzoeker, Radboud UMC
  • Dr. Anne van Kempen, kinderarts, neonatoloog en opleider bij het Anna Paviljoen van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam
  • Drs. Louise van den Broek, GZ-psycholoog, IMH-specialist DAIMH en hoofdredacteur van Vakblad Vroeg

  Voor wie?
  Dit congres is bedoeld voor iedereen die met baby's en hun ouders werkt. Denk hierbij aan consultatiebureau-artsen, JGZ-verpleegkundigen, kinderartsen, kraamverpleegkundigen en -verzorgenden, IMH-specialisten, kinderpsychiaters, lactatiekundigen, logopedisten, kinderfysiotherapeuten, kinder- en jeugdpsychologen,
  (ortho-)pedagogen, babyconsulenten, maatschappelijk werkers en professionals in de babyopvang (gespecialiseerd en regulier).

  Verder is het congresprogramma interessant voor gemeentebestuurders, beleidsmakers, leden van wijkteams en onderzoekers op het terrein van het jonge kind.

  Accreditatie
  Er is accreditatie aangevraagd bij diverse beroepsregisters, waaronder KNMG (o.a. AbSG en NVK), Kwaliteitsregister V&V, NIP K&J / NVO-OG, KNGF, ADAP Registerplein en SKJ.

  Meer weten?
  Kijk voor alle ins en outs over het programma op de ECB –website, http://www.congresburo.com/agenda/168/i/congres-vroegsignalering-bij-babys.html Babycongres 

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers