Inloggen

Praktische adviezen en hulp voor Liene-Fleur

  Saskia Dulk
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 53
  Door Saskia Dulk 881 dagen geleden

  Categorie├źn: Praktijkvoorbeelden, Vroegsignalering


   0/5 Sterren (0)

  De ouders van Liene-Fleur maakten zich zorgen om de ontwikkeling van hun dochter en besloten contact op te nemen met Integrale Vroeghulp.In dit artikel vertelt Nancy, de moeder van Liene-Fleur (3,5) haar verhaal.

  “Tussen haar tweede en derde begon het op te vallen dat Liene-Fleur wat achterliep op leeftijdsgenootjes.Ze liep pas met 26 maanden en ook praatte ze niet zoveel. Toch wilden we haar niet onnodig vroeg al een ‘stempel’ meegeven. We wilden haar in eerste instantie de kans geven zichzelf te ontwikkelen. Wel zagen we op een gegeven moment dat Liene-Fleur op deze manier misschien niet op haar vierde naar een gewone basisschool zou kunnen. Die wens was er wel en in combinatie met het advies van het consultatiebureau, zorgde dit er vorig jaar voor dat we contact opnamen met het Integrale Vroeghulpteam. Na een paar gesprekken thuis met een trajectbegeleider, schoven we aan bij de eerste bespreking van het team. Daar kwam eigenlijk niets nieuws uit. Ja, ze liep achter, maar dat wisten we al. Achteraf waren onze verwachtingen van dit gesprek te hoog en ook niet helemaal reëel.

  Liene-Fleur zou verder getest worden bij een audiologisch centrum en bij een revalidatiecentrum. De bevindingen werden besproken in een tweede gesprek, waar we ook weer bij zaten. Daar kwamen wel praktische adviezen uit. Om de beweging van Liene-Fleur te stimuleren zit ze nu op een gymclubje bij het revalidatiecentrum. Dat helpt én ze vindt het leuk. Iets anders is dat er via MEE een hulpmoeder is geregeld voor op de crèche. Liene-Fleur dreigde daar een beetje te verzanden in de grote groep, maar door die extra individuele aandacht zien we dat het beter gaat.

  Een derde advies betrof de aanmelding voor een medisch kleuterdagverblijf. De korte lijnen binnen het Integrale Vroeghulpteam zorgden voor een snelle indicatie door Bureau Jeugdzorg. Door het team zitten we nu op de plek waar we zijn moeten en dat is fijn.
  Het zou nog steeds mooi zijn als Liene-Fleur straks naar een gewone basisschool kan, maar het gaat ons er niet om dat ze perse hoog moet scoren. Haar geluk en zelfstandigheid zijn voor ons het belangrijkste.”

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers