Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Hulp voor ouders van kinderen met voedingsproblemen

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 154
  Door Susan Osterop in de groep Platform Integrale Vroeghulp 856 dagen geleden

  Categorie├źn: Beleid, Kind en gezin, Vroegsignalering, Diagnostiek, Gezinsondersteuning


   0/5 Sterren (0)

  Hulp voor ouders van kinderen met voedingsproblemen

  Als je baby of peuter niet goed eet of drinkt, maak je je als ouder grote zorgen. En al helemaal als je er achter komt dat het niet komt omdat je kind het eten of drinken niet lust, maar omdat er sprake is van een voedingsprobleem. Daar kan je als ouder slapeloze nachten van hebben. Eet- en of drinkproblemen kunnen duiden op een ontwikkelingsachterstand. Daarom is goede ondersteuning en hulp voor ouders van kinderen met voedingsproblemen ontzettend belangrijk.

  Speciaal voor deze ouders is door de Argumentenfabriek in opdracht van Ieder(in) een Oriëntatiehulp gemaakt, een interactieve pdf. De Oriëntatiehulp laat zien wat mogelijke oorzaken van het voedingsprobleem kunnen zijn, welke zorg en ondersteuning er is en waar je meer informatie kunt vinden. De hulp heeft als doel om ouders een overzicht te bieden op weg naar het vinden van een oorzaak, de juiste informatie en, indien nodig, de juiste zorg of ondersteuning.

  Ook extra informatie voor zorgprofessionals en belangenorganisaties
  Naast de Oriëntatiehulp kunnen zorgprofessionals en belangenorganisaties meer informatie over voedingsproblemen vinden in de brochure ‘Snel duidelijkheid en goede hulp bij voedingsproblemen’. Hierin staan criteria die in alle fasen van de hulpverlening van belang zijn: vanaf de eerste signalering van voedingsproblemen tot en met adequate zorg en ondersteuning. Zo worden én de ouders van kinderen met voedingsproblemen én zorgprofessionals en belangenorganisaties geholpen met het helpen van deze kinderen.

  Download hier de Oriëntatiehulp 'Kinderen met eet-, en drinkproblemen'
  Download hier de samenvatting van de Oriëntatiehulp
  Download hier de brochure voor professionals ‘Snel duidelijkheid en goede hulp bij voedingsproblemen’

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers