Inloggen
Integrale Vroeghulp Zuid Limburg

Integrale Vroeghulp Zuid Limburg


 0/5 Sterren (0)

De ouders van Boris over Integrale Vroeghulp

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 79
  Door Susan Osterop in de groep Integrale Vroeghulp Zuid Limburg 840 dagen geleden

  Categorie├źn: Kind en gezin


   0/5 Sterren (0)

  De ouders van Boris over Integrale Vroeghulp

  Al verschillende malen hadden wij het gevoel dat er met onze zoon iets aan de hand was. Het voelde anders, zeker in vergelijking met onze oudste. We hebben lang met onze vragen rondgelopen totdat we op een dag een folder ontvingen van Integrale Vroeghulp. Deze folder hebben we doorgelezen en er werd redelijk snel duidelijk dat we hier met onze vragen terecht konden.
  We hebben gebeld en meteen de week erna werden we teruggebeld voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek aan huis. Deze afspraak kon vrij snel plaatsvinden. We voelden ons meteen serieus genomen.

  De intake was bij ons thuis
  Tijdens de intake werd goed naar ons geluisterd, er werd zeer betrokken gereageerd en we kregen meteen het gevoel dat we niet voor niks aan de bel getrokken hadden. Het was goed dat we gekomen waren, onze zorgen waren terecht. Om dit alleen al te horen was een hele opluchting, ook al is het natuurlijk geen vrolijk bericht. Tot dan toe konden we nergens met ons verhaal en onze zorgen terecht.

  Multidisciplinair teambespreking
  Boris zou besproken worden in een multidisciplinair team, dit gaf meteen het vertrouwen dat we deskundige hulp ingeroepen hadden. Ook al werd van meet af aan aangegeven dat er ‘slechts’ een advies uit zou komen, dit was ook wat wij op dat moment nodig hadden: een paar professionele ogen die met ons mee konden kijken of onze zorgen terecht bleken en ons op het goede spoor zetten voor eventuele hulp. Bovendien werd meteen een afspraak gemaakt om Boris verder te bekijken. Dit gebeurde weer thuis, in zijn eigen omgeving. De orthopedagoog die kwam, was zeer betrokken en professioneel. Toen bleek dat het onderzoek niet in een dag afgerond kon worden, kwam ze de volgende dag meteen terug. Weer werden we bevestigd in onze vermoedens, wat een enorme opluchting voor ons was. Daarnaast heeft ook nog een observatie op school plaatsgevonden, en zijn er vragenlijsten ingevuld door school en kinderdagverblijf.

  Adviesgesprek
  Na enkele weken hebben we het adviesgesprek gehad en werd in een helder verslag duidelijk aangegeven wat het advies was en bij welke instantie we verder terecht konden voor hulp. We zijn echt lovend over het adequate, snelle en zeer professionele handelen van de medewerkers van Integrale Vroeghulp. Het bieden van een luisterend oor en vervolgens het geven van advies over hoe nu verder, is voor ouders en kind zeer waardevol.

  Onderkennen
  Het onderkennen van het probleem van onze zoon in een vroeg stadium, heeft ertoe geleid dat we nu op school en thuis een veel betere begeleiding en opvoeding voor Boris kunnen bieden.
  We hebben Integrale Vroeghulp inmiddels ook aan andere ouders aangeraden.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers