Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Amsterdam: Kennisnetwerk Het Jonge Kind

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 69
  Door Susan Osterop in de groep Platform Integrale Vroeghulp 849 dagen geleden Reacties (1)

  Categorie├źn: Praktijkvoorbeelden, Beleid


   0/5 Sterren (0)

  Amsterdam: Kennisnetwerk Het Jonge Kind

  Kennisnetwerk Het Jonge Kind: goed voorbeeld Jeugddialoog | VNG 
  Als jonge kinderen afwijkend gedrag vertonen, is dat niet altijd eenvoudig te duiden. In Amsterdam is er een kennisnetwerk voor het jonge kind ingericht, waarin diverse specialisten zitten. Dit kennisnetwerk voorkomt veel belastende doorverwijzingen. Lees het factsheet of bekijk het filmpje!

  Jonge kinderen (10 maanden tot zes jaar) kunnen zich niet verbaal uiten, dus (psychische) problemen uiten zich vaak lichamelijk en in gedrag. Het diagnosticeren en behandelen van jonge kinderen vraagt dus specifieke kennis. 
  Deze kennis zit vaak over verschillende organisaties verspreid. Het is voor jonge kwetsbare kinderen en hun ouders zeer belastend om steeds weer doorverwezen te worden. Het Kennisnetwerk voorkomt dat.

  Wat maakt dit kennisnetwerk Het Jonge Kind bijzonder?
  Ondersteuning en diagnostiek voor complexe vragen kunnen in de leefomgeving en relatief snel worden opgelost. Ouders zitten kort in onzekerheid, voor kinderen is diagnose minder belastend.
  Door het uitwisselen van kennis leren professionals van elkaar – over de organisatiegrenzen heen. Dit gaat zowel om uitwisseling tussen specialisten als om deskundigheidsbevordering van de ‘voorkant’.

  Filmpje
  Over het Kennisnetwerk Het Jonge Kind is ook een animatiefilm gemaakt, bekijk het hier >>> 

  Integrale Vroeghulp - Kennisnetwerk Het Jonge Kind

  In Amsterdam wordt de Integrale Vroeghulp ondergebracht onder het kennisnetwerk Het Jonge Kind. In 2015-2016 zullen de trajecten van Integrale Vroeghulp nog via de MEE organisatie in gang gezet worden, om tegelijkertijd te kijken hoe IVH en het kennisnetwerk zicht kunnen ontwikkelen. 

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Cintha Bax
    Cintha Bax 848 dagen geleden

    Dat ziet er prima uit Susan.

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers