Inloggen
Integrale Vroeghulp Friesland

Integrale Vroeghulp Friesland


 0/5 Sterren (0)

Integrale Vroeghulp vormt een waterdicht vangnet

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 25
  Door Susan Osterop in de groep Integrale Vroeghulp Friesland 779 dagen geleden

  Categorie├źn: Praktijkvoorbeelden, Ketennetwerk


   0/5 Sterren (0)

  Integrale Vroeghulp vormt een waterdicht vangnet

  Hanneke Rijk neemt iedere maand deel aan het multidisciplinair overleg van het Integrale Vroeghulpteam in Sneek. Ze doet dat vanuit haar functie als kinderarts. “Er zat van oudsher altijd een kinderarts in het VTO-team en toen Anja van Vliet, de provinciaal coördinator me vroeg of ik interesse had om deel te nemen, heb ik gelijk ja gezegd. Anja heeft het team in Sneek weer opnieuw op poten gezet, dat is nu alweer een jaar of tien geleden.”

  De rol van de kinderarts is het eruit filteren van de kinderen waar lichamelijk iets mee is. “Als de problemen rond een kind mogelijk een lichamelijke oorzaak hebben, dan komt zo’n kind bij mij op het spreekuur.”

  Sneller
  Op de vraag wat er nu zo belangrijk is aan Integrale Vroeghulp zegt Hanneke: “Het lijkt me voor ouders heel frustrerend dat je denkt dat er iets mis is met je kind, maar je kunt er maar niet achter komen wat dat is. Integrale Vroeghulp helpt kind en ouders verder. Een sterk punt van Integrale Vroeghulp is dat er in één keer door meerdere disciplines gekeken wordt naar een kind. Dit is veel sneller dan wanneer je alles één voor één af moet.”

  Naadloze aansluiting
  Ook de naadloze aansluiting op een vervolgtraject is heel waardevol volgens Hanneke. “Integrale Vroeghulp vormt een waterdicht vangnet, niet alleen wordt er van alle kanten naar een kind gekeken, als het advies op tafel ligt, kan ook de uitvoering daarvan worden geboden, omdat deze hulp allemaal in het multidisciplinaire team vertegenwoordigd is.”

  Op deze voet verder
  Volgens Hanneke is het voor de toekomst vooral belangrijk om op deze manier door te blijven gaan: “De unieke onderlinge samenwerking moet vooral blijven bestaan, zodat het Integrale Vroeghulpvangnet voor ouders in stand blijft.”

  Hanneke Rijk
  Kinderarts team Sneek e.o.

   

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers