Inloggen
Netwerk Integrale Vroeghulp Groningen

Netwerk Integrale Vroeghulp Groningen


 0/5 Sterren (0)

Pilot 'Vroeg Erbij Team' van start in Oldambt en Bellingwedde

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 48
  Door Susan Osterop in de groep Netwerk Integrale Vroeghulp Groningen 807 dagen geleden

  Categorie├źn: Praktijkvoorbeelden, Ketennetwerk


   0/5 Sterren (0)

  Pilot 'Vroeg Erbij Team' van start in Oldambt en Bellingwedde

  Het Vroeg Erbij Team is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties en heeft als doel het vroegtijdig opsporen van problematiek bij kinderen.

  Het gaat hierbij om de hulp voor kinderen tot 12 jaar met een (dreigende) ontwikkelingsachterstand, als gevolg van verstandelijke, zintuiglijke, lichamelijke en/of gedragsproblemen. Door het zo vroeg mogelijk inzetten van hulp, wordt geprobeerd complexere problemen op latere leeftijd te voorkomen.

  Werkwijze
  Uitgangspunt van het Vroeg Erbij Team is ‘het versterken van eigen kracht waarbij de regie bij de ouders ligt’. Er wordt een oplossing bedacht die het beste bij de situatie past. Daarbij wordt eerst gekeken naar wat u zelf kunt doen om het probleem op te lossen of wat mensen in uw omgeving kunnen doen. De casemanager van het Vroeg Erbij Team is een medewerker van het Centrum Jeugd en Gezin. Het Vroeg Erbij Team heeft een directe verbinding met het basisteam van het CJG Oldambt-Bellingwedde. Iedereen kan zich aanmelden voor het Vroeg Erbij Team, bijvoorbeeld ouders, huisartsen, leden van het lokale basisteam, medewerkers van peuterspeelzalen, kinderopvang, en scholen.

  Samenwerking
  Met het Vroeg Erbij Team wordt ‘Integrale Vroeghulp’ en het ‘Team Vroegsignalering’ samengevoegd. Integrale Vroeghulp is een samenwerking van MEE Groningen, Kentalis, Visio, Elker, NOVO, Accare en het UMCG. Team Vroegsignalering is een samenwerking tussen de GGD en Jonx. Door de samenvoeging van de kennis en ervaring van beide teams ontstaat er een integraal preventief en aansluitend aanbod  voor kinderen tot 12 jaar met (dreigende) problematiek.

  Bron: website van gemeente Oldambt

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers