Inloggen
Integrale Vroeghulp 't Gooi

Integrale Vroeghulp 't Gooi


 0/5 Sterren (0)

Passende kinderopvang in Gooi en Vechtstreek

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 41
  Door Susan Osterop in de groep Integrale Vroeghulp 't Gooi 803 dagen geleden

  Categorie├źn: Praktijkvoorbeelden, Beleid, Ketennetwerk


   0/5 Sterren (0)

  Passende kinderopvang in Gooi en Vechtstreek

  Vergaande samenwerking in Gooi en Vechtstreek

  Hoe werken Media Kinderopvang, zorginstelling Sherpa en de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek samen? kinderen met een zorgvraag krijgen een zorgbudget. Eerst wordt bepaald welke zorg een kind nodig heeft. Gemeenten hebben een contract met zorginstellingen en kopen bij de instelling de betreffende zorg in. Vervolgens declareert de zorginstelling de geboden zorg bij de gemeente. Ouders die gebruikmaken van gespecialiseerde opvanggroepen van een zorginstelling hadden hiervoor geen recht op kinderopvangtoeslag. Voor de zorggroep binnen de reguliere kinderopvang hebben werkende ouders dat wel. Daarmee is een deel van de financiering van de passende kinderopvang gedekt. Voor het resterende bedrag is Media kinderopvang een onderaannemerschap aangegaan met één zorginstelling: Sherpa.

  Nina Hogenboom declareert haar deel van de rekening bij de zorginstelling. Die declareert het op haar beurt weer bij de gemeente die hiervoor een speciaal potje geld aanroert.
  Hogeboom: ‘Er bellke in de regio Gooi en Vechtstreek geld te zijn voor “begeleiding van zorgkinderen tijdens school”. De gemeente heeft dit verruimd met “begeleiding tijdens kinderopvang”. Vanuit die beschikking wordt passende kinderopvang een betaalbare optie voor zowel ouders als de gemeente’. 

  Bron; artikel Passende kinderopvang is een kans in het vakblad Management kinderopvang - 2015

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers