Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Denk bij uw inkoop jeugdhulp óók aan Integrale Vroeghulp

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 179
  Door Susan Osterop in de groep Platform Integrale Vroeghulp 642 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Denk bij uw inkoop jeugdhulp óók aan Integrale Vroeghulp

  Hoe zorgt u als gemeente dat jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand snel de juiste zorg en begeleiding krijgen? Integrale Vroeghulp roept gemeenten dringend op om dit goed te regelen. Waarom en hoe u dat kunt doen hebben we in een factsheet op een rij gezet.

  Ouders van 'puzzelkinderen' hebben vragen die te complex zijn voor een consultatiebureau, wijkteam of CJG. Vooral in deze tijd met veel veranderingen in de jeugdhulp zijn zij niet altijd in staat om zelf de regie in handen te houden.

  Voorkom duurdere ondersteuning
  Integrale Vroeghulp is 15 jaar geleden ontstaan omdat ouders niet tijdig de juiste hulp konden vinden voor hun kind. Vroege herkenning van problemen bij deze jonge kinderen voorkomt een zoektocht van bezorgde ouders én verlaagt de kosten op de langere termijn. Als deze samenwerking niet wordt gezocht, dreigt 15 jaar aan ervaring en expertise te verdwijnen.

  ‘Integrale vroeghulp is bewezen effectief, werkt preventief én past in de beweging van de transitie. IVH is een integrale werkwijze met veel expertise bij hele jonge kinderen met ontwikkelingsachterstanden. Vooral de casemanager die gezinnen helpt bij hun hulpvragen en die naast ouders staat bij hun zoektocht naar ondersteuning, is in deze onrustige tijden een constante factor voor de ouders. Het is nog niet te laat, om deze zorg in het gemeentelijk beleid op te nemen en in te kopen, maar dan moeten we het wel nu regelen!’ 
  Ruud Grondel, VNG subcommissie Jeugd en wethouder Zorg en Welzijn in Diemen.

  Factsheet
  In deze factsheet krijgt u informatie over de mogelijkheden van Integrale Vroeghulp. Aan de orde komen praktische zaken als:

  • Wat biedt Integrale Vroeghulp?
  • Hoe is de financiering geregeld?
  • Gemeentelijke zorginkoop IVH

  Download hier de VNG factsheet: Denk bij uw inkoop jeugdhulp óók aan Integrale Vroeghulp

  Hulp nodig?
  Wilt u weten hoe u Integrale Vroeghulp kunt inzetten? Neem dan contact op met de landelijke coördinator IVH Susan Osterop, 070-373 8393 of mail susan.osterop@vng.nl

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers