Inloggen
Integrale Vroeghulp 't Gooi

Integrale Vroeghulp 't Gooi


 0/5 Sterren (0)

Consultatie en Adviesteam regio Gooi en Vechtstreek als toegangspoort

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 124
  Door Susan Osterop in de groep Integrale Vroeghulp 't Gooi 564 dagen geleden

  Categorie├źn: Praktijkvoorbeelden, Kind en gezin, Ketennetwerk


   0/5 Sterren (0)

  Consultatie en Adviesteam regio Gooi en Vechtstreek als toegangspoort

  Binnen de regio Gooi en Vechtstreek zijn veranderingen gaande door de veranderde taken met betrekking tot Jeugdzorg, WMO en de Participatiewet. De afgelopen jaren is er een goede en prettige samenwerking in de Regio geweest rondom integrale vroeghulp (IVH).  Maar er vinden verschuivingen plaats. De coördinatietaken worden niet meer uitgevoerd door de MEE organisatie. Maar een deel van de gegroeide samenwerking en de verworven expertise wordt voortgezet in een andere werkwijze.

   

  Consultatie en Advies team

  In de toekomst willen IVH partners zoals Visio, Sherpa, Trappenberg, GGz Centraal, JGZ en MEE hun expertise beschikbaar blijven stellen als er sprake is van complexe ontwikkelingsstoornissen bij jonge kinderen.

  Het Consultatie en Adviesteam van de Regio zal vanaf 1 september 2016 als toegangspoort fungeren en waar nodig een bijeenkomst organiseren waarbij o.a. bovengenoemde ketenpartners, die naar verwachting een bijdrage kunnen leveren, worden uitnodigend.

  Jonge kinderen worden in de regio Gooi en Vechtstreek in toenemende mate o.a. via inclusieve kinderopvang deskundig ondersteund. En ook de specialistische daghulp werkt steeds meer samen met en in het onderwijs. Ook de toegangen van de gemeenten (Wijzer, Maatschappelijke Zaken, Sociaal Plein en Sociaal wijkteam Weesp en Wijdemeren) weten dat IVH een nieuwe taak is. Ook waar huisartsen, jeugdartsen en kinderartsen een multidisciplinaire kijk noodzakelijk vinden kunnen zij ouders verwijzen naar het Consultatie en Adviesteam.

  Bereikbaarheid
  Het Consultatie en Adviesteam is bereikbaar via de mail: cenateam@regiogv.nl en telefonisch: (035) 692 64 44
  Op deze manier kunnen ouders en organisaties die op zoek zijn naar informatie rondom integrale vroeghulp voor complexe ontwikkelingsproblemen bij jonge kinderen in de Regio Gooi en Vechtstreek goed hun weg vinden en kan het Consultatie en Adviesteam als centraal organisatiepunt vraag en aanbod aan elkaar koppelen.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers