Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Aan tafel met bevlogen trajectbegeleiders IVH in Ede

  Susan Osterop
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 99
  Door Susan Osterop in de groep Platform Integrale Vroeghulp 269 dagen geleden

  Categorie├źn: Beleid, Ketennetwerk


   0/5 Sterren (0)

  Aan tafel met bevlogen trajectbegeleiders IVH in Ede

  Op 2 april 2017 is er een workshop gegeven aan de trajectbegeleiders uit de gemeente Ede. Twee beleidsmensen vanuit gemeente Scherpenzeel waren ook aangeschoven.
  Vanuit een stukje historie over de Integrale Vroeghulp kwamen we al snel tot het gewenste onderwerp "het bouwstenenkader voor Integrale Vroeghulp". De animatie over de bouwstenen was het vertrekpunt.

  Zeven bouwstenen
  Vanuit deze bouwstenen zijn we gaan kijken waar staan ze met IVH in Ede, hoe ziet hun netwerk eruit, hoe is de samenwerking met Kijken en Doen in Eden en Vroeghulp Ede.  En bij de bouwsteen casemanagement zijn dieper op de rol van de casemanager/trajectbegeleider in gegaan.

  Een ingebrachte casus van een trajectbegeleider bracht ons even in een vraagstuk van casuïstiek over welk rol je als trajectbegeleider hebt voor ouders en professionals. Er was geen discussie over de rol van de trajectbegeleider t.o.v. ouders. Ouders hebben de regie en een trajectbegeleider staat naast de ouders.

  Tenslotte heb we een kijkje genomen in de Community van Integrale Vroeghulp en dit deden we aan de hand van de plattegrond van de community. De mogelijkheden om online samen te werken zijn er ook voor Ede, nu was het vooral nog even snuffelen wat staat waar.

  De volgende handreikingen/tools werden genoemd tijdens deze bijeenkomst en er was afgesproken om deze op een rijtje te zetten en aan te reiken.

  Voorbeelden van folders IVH:


  Digitaal platform Integrale Vroeghulp

  Met bovenstaande tools aanreiken wordt ook helder dat IVH een groter digitaal platform is. Een YouTube kanaal voor de filmpjes, een website met een deel voor ouders, een website met een deel voor professionals en de community als kennisplatform, maar tevens om online samen te werken.

  Vragen?
  Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheidszorg de landelijke functie van Integrale Vroeghulp op zicht genomen. Voor vragen kunt u terecht bij Lieke van der Meulen (lvandermeulen@ncj.nl)

  De workshop werd gegeven door Susan Osterop (voorheen landelijke coördinator Integrale Vroeghulp), nu werkzaam als zelfstandige via Advies en Training Susan Osterop  - Mail: susanosterop@outlook.com -  Mobiel: 0613214994. Tevens is zij beleidsmedewerker bij Het Medische Kindzorgsysteem.  

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers