Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Rode vlaggen bij mishandeling en misbruik van baby’s en jonge kinderen – lezing en diner

  Susan Osterop
  Door Susan Osterop in de groep Platform Integrale Vroeghulp 95 dagen geleden

  Categorieën: Vroegsignalering


   0/5 Sterren (0)

  Rode vlaggen bij mishandeling en misbruik van baby’s en jonge kinderen – lezing en diner

  Eigenlijk kúnnen en wíllen we niet geloven dat kleine kinderen en baby’s regelmatig slachtoffer zijn van seksueel misbruik en mishandeling. Toch gebeurt het veel vaker dan we denken. Voor Vakblad Vroeg aanleiding om op woensdagmiddag 22 november 2017 een lezing over dit actuele onderwerp te organiseren. Deze wordt verzorgd door klinisch psycholoog Aafke Scharloo.

  Belangrijk struikelblok bij het vroegtijdig herkennen van mishandeling en misbruik is dat heel kleine kinderen het niet zelf kunnen vertellen. De vraag is dus hoe je er wél achter komt. Zorgprofessionals zijn over het algemeen geneigd voornamelijk te letten op signalen bij het kind. Denk aan extreem blauwe plekken of verwondingen. Breder kijken, bijvoorbeeld naar de ouder en signalen vanuit de omgeving, is echter van belang.

  Lezing, discussie, diner
  Gezien de ernst en urgentie van de problematiek, organiseert Vakblad Vroeg op 22 november een lezing over dit onderwerp met als titel ‘Mishandeling en misbruik van baby’s en jonge kinderen: Je gaat het pas zien als je het door hebt!’. Aafke Scharloo is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling na seksueel misbruik, mishandeling en trauma. In haar lezing belicht zij het waarom, de gevolgen en de rode vlaggen om al dan niet actie te ondernemen. Daarnaast gaat zij expliciet in op de mogelijkheden binnen de hulpverlening om gezinnen eerder en beter bij te staan. Aansluitend op de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen. De middag wordt afgesloten met een diner om informeel met elkaar van gedachten te wisselen.

  Programma en locatie
  De Drommedaris van Enkhuizen, één van de mooiste authentieke bolwerken van Nederland, vormt het decor van lezing en diner. De ontvangst is vanaf 15.00 uur. Van 16.00 – 18.00 uur vindt de lezing plaats. Vervolgens schuiven de deelnemers aan voor een informeel diner. De Drommedaris ligt op loopafstand van het station waar tevens  ruim parkeergelegenheid is (gratis). De locatie is ook vanaf Lelystad uitstekend te bereiken.

  Aanmelden
  De deelnameprijs bedraagt, inclusief diner en alle consumpties, € 94,50 (excl. BTW). Voor abonnees op Vakblad Vroeg, ook nieuwe, is de prijs € 84,50. Opgeven kan door een mail met uw gegevens te sturen naar vroeg@dgcommunicatie.nl. Geef daarbij aan of u een abonnement op het magazine Vakblad Vroeg heeft of wilt afsluiten. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.

  Meer weten?
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan de Graaf van Vakblad Vroeg: 06-21905843.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers