Inloggen
Platform Integrale Vroeghulp

Platform Integrale Vroeghulp


 4/5 Sterren (3)

Regionale expertteams om passende jeugdhulp te organiseren

  Lieke van der Meulen
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 85
  Door Lieke van der Meulen in de groep Platform Integrale Vroeghulp 88 dagen geleden

  Categorie├źn: Beleid, Ketennetwerk


   0/5 Sterren (0)

  Passende hulp bieden aan kinderen, ook bij complexe zorgvragen. Daarvoor staan aanbieders en gemeenten aan de lat. Aan jeugdregio’s wordt gevraagd om een (boven)regionale experttafel in te richten. Handig om daarbij onze praktische handvatten voor het inrichten van zo'n expertteam te gebruiken. 

  Op een speciale VNG-pagina vindt u informatie over de inrichting van een (boven)regionaal expertteam.

  Elke jeugdregio is verschillend, dus er is geen blauwdruk voor hét (boven)regionaal expertteam. Dat neemt niet weg dat we kunnen leren van de ervaringen van andere jeugdregio’s.

  Verschillende jeugdregio’s hebben al een (boven)regionaal expertteam. Hun ervaringen verzamelen we ook. Zodat alle jeugdregio’s met succes een eigen (boven)regionale experttafel kunnen opzetten of een bestaande tafel kunnen versterken.

  De VNG biedt concrete handvatten voor het opzetten van een (boven)regionaal expertteam.

  LET OP: Bovenstaande is gericht op complexe problemen/specialistische jeugdhulp. Ik deel dit met jullie, omdat het wellicht ook handvatten biedt voor het (her)inrichten van teams voor de IVH netwerken. Leg contact met de accountmanager van de regio om te sparren welke lijntjes er zijn. Zie https://vng.nl/onderwerpenindex/jeugd/zorglandschap-specialistische-jeugdhulp/nieuws/ondersteuningsteam-specialistische-jeugdhulp-is-beschikbaar

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers