Inloggen

Contact

AANMELDINGEN

Almere
Contactpersoon Els van der Veen
T: 088 – 633 06 34
M: 06 – 30 99 71 88
E: IVH-Almere@meeijsseloevers.nl

Lelystad en Noordoostpolder
Contactpersoon Marjolein van Doorn
T: 088 – 633 06 34
M: 06 – 30 99 80 55
E: IVH-Lelystad@meeijsseloevers.nl

Zeewolde
Contactpersoon Christel Opstal
T: 088 – 633 06 34
M: 06 – 30 99 78 66
E: c.opstal@meeijsseloevers.nl

OVERIGE INFORMATIE
Coördinator Saskia Dulk
T: 088 – 633 06 34
M: 06 – 30 99 77 03
E: IVH-Zwolle@meeijsseloevers.nl

Ouders over Vroeghulp

Moeder van Niels:
‘Ik werk zelf al jaren in de kinderopvang en had nog nooit gehoord van IVH. Het is echt een goede begeleiding geweest voor mijn gezin, en ben heel blij met alle hulp/ adviezen. En een dikke pluim voor de trajectbegeleider! Echt een top begeleiding gehad van haar! Onze zoon zit nu op De Kokkel, en dat gaat erg goed en 't brengt rust voor hem en ons als gezin.’’

Ouders van Mohammed
“We zijn zeer dankbaar voor wat de trajectbegeleider voor ons en Mohammed heeft gedaan. We kunnen haar niet genoeg bedanken hiervoor. Ons gezinnetje gaat nu top met de hulp die we krijgen/kregen. Eindelijk uit die negatieve spiraal en op naar het positieve!”

Ouders van Olivier
“We zijn altijd zeer goed geholpen door onze trajectbegeleidster. Alles is altijd goed en snel geregeld. ook de anderen van het team hebben goede oplossingen aangegeven waar wij echt wat aan hebben gehad. Zelfs nadat het al een tijd goed ging, belde of mailde de trajectbegeleidster nog wel eens om te vragen hoe het nu ging. Top!!!.”

Integrale Vroeghulp Flevoland

Welkom op de pagina van Integrale Vroeghulp Flevoland. Op deze plek binnen het Platform Integrale Vroeghulp geven we informatie over achtergrond en activiteiten in het werkgebied van Flevoland. Vanzelfsprekend zijn we ook benieuwd naar de kennis en ervaring van professionals en ouders betrokken bij integrale vroeghulp in onze regio.

Samen ontwikkelen en van elkaar leren
Deel kennis en ervaring in de community Integrale Vroeghulp van Flevoland. Plaats zelf informatie in de vorm van bestanden, blogs, discussies in de groepen van Flevoland.

Wij staan er niet alleen voor

imageMilan lijkt een vrolijk en slim jongetje. Toch heeft hij met een aantal zaken veel moeite. Dankzij de hulp van Integrale Vroeghulp Almere zit hij nu op de juiste plek en ontvangt hij de ondersteuning die nodig is. In dit artikel vertelt Anneloes, de moeder van Milan, haar verhaal.

“Al vanaf het begin hadden wij het gevoel dat Milan anders was dan andere kinderen. Hij kroop niet, maakte nauwelijks contact en had een beperkte woordenschat. Ook herkende hij geen kleuren en vormen. Wij zochten hulp, maar hadden het gevoel bij verschillende instanties tegen een muur te lopen. Er werd wel gesproken over een sociaal emotionele achterstand, maar er gebeurde niets. In die periode kwam ik min of meer toevallig Els tegen. Zij vertelde dat ze als trajectbegeleider bij Integrale Vroeghulp werkte en dat ik haar kon bellen voor een afspraak. Het was voor ons een verademing om te merken dat iemand ons en ons kind serieus nam. Els had niet meteen een oordeel, maar luisterde naar het verhaal en keek naar Milan. Ze stelde gerichte vragen en maakte een filmverslag.” Lees hier het hele verhaal »

Werkgebieden

IVH Almere: Gemeente Almere (Almere Sad, Almere Buiten, Almere Haven, Almere Hout, Almere Pampus en Almere Poort).

IVH Lelystad: Gemeente Lelystad

IVH Noordoostpolder: Gemeente Noordoostpolder (Bant, Creil, Emmeloord, Ens, Espel, Kraggenburg, Luttelgeest, Marknesse, Nagele, Rutten, Tollebeek en Schokland)

IVH Zeewolde :Gemeente Zeewolde

Samenwerkingspartners

IVH Almere: De Trappenberg, MEE IJsseloevers, Audiologisch Centrum, Triade, medewerker jeugd uit het wijkteam, Passend onderwijs en Zorggroep Almere.

IVH Lelystad: GGz Centraal, De Trappenberg, GGD Flevoland, Icare, de Klimboom, logopedist Samplonius, MEE IJsseloevers, Triade.

IVH Noordoostpolder: De Trappenberg, Kentalis, MEE IJsseloevers, GGD Flevoland, GGz Centraal, Triade en Zorggroep Oude en Nieuwe Land..

IVH Zeewolde: Fysiotherapiepraktijk Luxor, Icare, Kinderfysiotherapie Zeewolde, Logopediepraktijk Mireille Peters, MEE IJsseloevers, Samenwerkingsverband Zeeluwe en Triade.

Community Flevoland

Betrokken bij integrale vroeghulp in de regio Flevoland? Word lid van onze community en deel kennis en ervaringen. Iedereen is welkom: ouders, professionals en gemeenten.

Deel kennis en ervaring in de Community van Flevoland

Wil je ook aan de slag?

Nog geen lid van dit platform? Meld je dan nu aan!

Ben je wel lid, dan kun je zelf een bestand (bijvoorbeeld een rapport), een blog of een discussie plaatsen. Voeg je de tag "flevoland" toe om het op deze pagina terug te laten komen. Direct content toevoegen

Hulp nodig bij het toevoegen van informatie? Bekijk de beschikbare help informatie