Inloggen

Contact

Voor informatie en/ of aanmeldingen kunt u contact opnemen met het wijkteam van uw gemeente of via de coördinator van Integrale Vroeghulp Anne-Riet van Haaren:

T: 088-4653900
a.vhaaren@integralevroeghulpmb.nl

Aan het woord

Pascal, moeder van Kasper:
Eigenlijk wil je vanaf het begin een vast iemand als aanspreekpunt hebben waarop je terug kunt vallen. Iemand waar je naar toe kunt met je vragen zonder eerst keer op keer zijn geschiedenis uit te leggen. Een persoon ook die weet wat er te koop is in zorgverlenersland.

Tanja Verhoeven, beleidsmedewerker bij de gemeente Tilburg:
“We wilden het specialistenteam voor kinderen van nul tot zeven jaar behouden. Er is in dat team zo veel specifieke, specialistische kennis aanwezig. Je kunt dat niet zo maar uit elkaar trekken en integreren in een nieuwe organisatie waarin nog heel veel in beweging is”. Lees hier het blog »

Integrale Vroeghulp Midden Brabant


Welkom op de pagina van Integrale Vroeghulp Midden Brabant. Op deze plek binnen het Platform Integrale Vroeghulp geven we informatie over achtergrond en activiteiten in het werkgebied van Midden Brabant. Vanzelfsprekend zijn we ook benieuwd naar de kennis en ervaring van ouders, professionals en gemeenten bij Integrale Vroeghulp in onze regio. Deel kennis en ervaring in de Kennisbank van Midden Brabant. Plaats zelf informatie in de vorm van bestanden, blogs, discussies.


In gesprek met de ouders van Björn

Björn, de zoon van Peter en Karin, heeft niet één duidelijke aandoening. Hij heeft een beetje ADHD, een beetje regulatie problemen en iets autistisch. Omdat hij geen duidelijk etiket heeft, komt hij nergens voor in aanmerking. Ze krijgen bijvoorbeeld geen rugzakje voor Björn. Het is zwaar voor de ouders. Het vreet energie en geeft spanningen in het gezin. Peter en Karin hebben veel baat bij de preventieve gezinsondersteuning van Loket Vroeghulp. Bekijk de video

Samenwerkingspartners

In het samenwerkingsverband Integrale Vroeghulp Midden Brabant werken de volgende organisaties samen:

Amarant groep ,ASVZ (locatie Udenhout), GGD Hart voor Brabant, GGz Breburg, De Hondsberg, Kompaan en de Bocht, Koninklijke Kentalis, MEE Brabant Noord, MEE regio Tilburg, Prisma, Libra revalidatie & audiologie, Zorgkantoor Midden Brabant

Werkgebied

Het werkgebied van Integrale Vroeghulp Midden Brabant bestaat uit de volgende gemeentes:

Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Loon op Zand, Waalwijk, Heusden, Gilze Rijen en Dongen