Neem deel, deel mee!

 • Iedereen (publiek zichtbaar)
 • 837

Platform Integrale Vroeghulp is een community van professionals en ouders die kennis en ervaring delen over Integrale Vroeghulp (IVH). Je vindt er onder andere best practices, samenvattingen van studies die gedaan zijn naar IVH, ervaringsverhalen van ouders en beleidsstukken van gemeenten. Alles wat je op dit Community Platform vindt, is gedeeld door leden van de community IVH. Jij kunt ook bijdragen aan dit kennisplatform. Neem deel, en deel mee! De informatie op deze pagina helpt je snel aan de slag te gaan.

Neem deel!

Deelnemen aan de community van Platform Integrale Vroeghulp is heel eenvoudig. Daar zijn maar een paar stappen voor nodig. Maak een account (stap 1), vul je profiel in (stap 2) en maak contact (stap 3). Eén, twee, drie, aan de slag!

 1. Account aanmaken
  Klik op "Registreer" om een account aan te maken op Platform Integrale Vroeghulp. Je vindt altijd een registratie-link op de homepage, bijvoorbeeld in de linker kolom onder het kopje “Aan de slag met IVH”.
  Vul het registratieformulier in en klik onderaan het formulier nogmaals op “Registreer”. Je ontvangt daarna een systeem-mail waarin je wordt gevraagd om je e-mail adres te verifiëren. Klik op de link in deze e-mail. Je account wordt daarmee geactiveerd. Ga vervolgens terug naar de Community om in te loggen met je gebruikersnaam en het wachtwoord.
  Direct registreren 
  - Bekijk korte instructie-video "Registreren en inloggen"
   

 2. Profiel aanvullen
  De Community van Integrale Vroeghulp is een sociaal netwerk. Belangrijk in een sociaal netwerk is dat mensen weten met wie ze te maken hebben. Vul daarom je profiel zoveel mogelijk in. Deel met anderen bijvoorbeeld wat je doet, wat jouw expertise is, voor welke organisatie je werkt of wat jouw achtergrond is. En vergeet vooral niet een profiel-foto toe te voegen! 
  Klik in het hoofdmenu op “Mijn pagina” en vervolgens op “Mijn profielpagina”. Klik daar in de linkerkolom op “Profiel bewerken”. Je kunt per veld bepalen wie de informatie mag zien. Vergeet niet je gegevens op te slaan.
  Om een profielfoto toe te voegen (of te wijzigen), klik je op “Bewerk profielfoto”. Klik op “Bestand kiezen” en zoek een foto op je computer. Klik vervolgens op “Upload”. Onder het menu-item “Mijn pagina” vind je ook “Instellingen". Hier kun je onder andere je e-mail en wachtwoord wijzigen. 
  - Bekijk korte instructievideo "Profiel beheren"
   

 3. Contacten en Groepen
  Maak contact met andere gebruikers
  Door contact te maken met andere gebruikers kun je bijvoorbeeld makkelijk informatie delen met al jouw contacten en persoonlijke berichten sturen naar je contacten. Om in de Community te zoeken naar (mogelijke) contacten, klik je in het hoofdmenu onder “Leden” op “Zoeken”. Je kunt zoeken in een lijst met Nieuwste leden, Populaire leden en Online leden. Rechts kun je in het zoekveld ook direct een naam intypen en kijken of iemand die je kent lid is van de community. Achter de naam van de gebruiker zie je een tekstlink “Als contact toevoegen” of “Als contact verwijderen” als de persoon in kwestie al een contact van je is. Als je klikt op “Als contact toevoegen” wordt er een contactverzoek verstuurd naar die gebruiker. Zodra hij het verzoek accepteert zijn jullie verbonden als “contact”.
  - Direct leden zoeken »
  - Bekijk korte instructievideo "Leden en contacten"
  Vind groepen die voor jou interessant zijn
  Iedereen die zich registreert bij de deelsite Integrale Vroeghulp is automatisch lid van de groep “Platform Integrale Vroeghulp” en daarmee lid van de “Community IVH”. Maar er zijn meer groepen op het Platform. Wellicht zit er een groep bij waar jij graag in wilt deelnemen. Klik in het hoofdmenu onder “Groepen” op “Alle groepen”. Kijk of er een groep bij zit die jij interessant vindt. Klik op de naam van de groep. Je komt dan terecht op de profielpagina van de groep. Als je nog geen lid bent van de groep zie je een button “Lid worden”. Klik op deze button om lid te worden. Van open groepen kun je meteen lid worden, maar als het een besloten groep is, moet jouw lidmaatschap eerst worden geaccordeerd door de groepsbeheerder.
  Bekijk alle groepen »
  - Bekijk korte instructievideo over Groepen 
  Je kunt ook zelf een groep starten om met mensen in 'open' of 'besloten' kring samen te werken en informatie te delen. Om een groep aan te maken klik je in het hoofdmenu onder “Toevoegen” op “Nieuwe groep maken”.
  - Nieuwe groep maken »
  - Bekijk korte instructievideo "Zelf een groep starten" 
   

Deel mee!

In de Community kun je niet alleen kennis halen maar ook zelf brengen. Je kunt kennis en ervaringen delen in de vorm van een blog, interessante links, documenten of video's. Ook kun je in gesprek gaan met andere gebruikers door middel van discussies of persoonlijke of groepsberichten. Alles wat je deelt kun je zelf beheren. Jij bepaalt met wie je wat deelt. 

 1. Informatie toevoegen
  Om informatie toe te voegen, klik je op “Toevoegen”. Dit item vind je in het hoofdmenu. Als je dit menu-onderdeel niet ziet, ben je waarschijnlijk niet ingelogd. Log dan eerst in. Je vindt altijd helemaal rechts bovenin een de rode knop “Inloggen”. 
  Als je in het hoofdmenu klikt op “Toevoegen” zie je daaronder de optie “Content toevoegen”. Als je op hierop klikt, kun je vervolgens kiezen wat voor informatie je wilt toevoegen. Maak een keuze door op een van de informatiesoorten te klikken.
  - Direct informatie toevoegen »
  - Bekijk instructievideo "Kennis delen / informatie toevoegen"
   
 2. Locatie kiezen
  Als je de gekozen hebt welke informatie je wilt toevoegen, kun je vervolgens kiezen waar je de informatie wilt plaatsen. Je hebt twee* mogelijkheden: “Op mijn persoonlijke pagina” of “In een groep”. Als je kiest voor “In een groep”, kun je vervolgens kiezen in welke groep de informatie geplaatst moet worden. Als je wilt dat jouw informatie veel mensen bereikt, plaats het dan in de groep "Platform Integrale Vroeghulp". Alle geregistreerde gebruikers van het Community Platform zijn lid van deze groep. Kies een groep door erop te klikken en klik vervolgens op “Toevoegen”. Deze laatste button zie je pas als je een groep geselecteerd hebt.

   
 3. Bepalen met wie je informatie wilt delen
  De informatie voeg je toe door een formulier in te vullen. Voor elke informatiesoort is een eigen invoerformulier. Als je bijvoorbeeld een bestand wilt delen, zul je via een knop “Bestand kiezen” een bestand op je computer kunnen selecteren en deze uploaden.
  Ongeacht welke informatiesoort je gaat delen, alle formulieren bevatten een mogelijkheid om aan te geven met wie je de informatie wilt delen. Een uitzondering hierop vormen video's omdat je alleen video's kunt delen die al publiek zijn, en dus voor iedereen zichtbaar. 
  Onderaan het formulier vind je een onderdeel “Zichtbaar voor” (of “Leesrechten” bij online documenten). Hiermee kun je instellen wie toegang heeft tot de informatie. Waar je de informatie ook plaatst, je vindt hier altijd de optie 'alleen mijzelf' tussen. Als je hiervoor kiest kan alleen jij de informatie zien. Handig als je even iets wilt opslaan voor eigen gebruik. De zichtbaarheid en leesrechten kun je altijd later aanpassen. 

  Heb je alle velden van het formulier ingevuld en de zichtbaarheid of leesrechten ingesteld, klik dan op “Opslaan”. De informatie is nu geplaatst in de Community IVH.


Meer hulp nodig?

 • Instructie-video 
  De belangrijkste functionaliteit wordt gedemonstreerd in korte instructie-video's 
 • Handleiding
  Uitgebreide informatie met beschrijving van verschillende onderdelen en functionaliteit  
 • Webmaster Blog
  Regelmatig geeft de webmaster antwoord op vragen van gebruikers. Ook worden specifieke mogelijkheden van het platform onder de aandacht gebracht.
 • Veelgestelde vragen
  Uiteenlopende vragen met beknopte antwoorden. 
 • Stel zelf een vraag in Discussies

Of neem contact op met de webmaster van Platform Integrale Vroeghulp.