Online documenten

  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  • 227

Online document aanmaken

Met 'Online documenten' kun je samen met anderen werken aan een tekst. Het blijft duidelijk wie wat heeft bijgedragen. 

‣ Klik op de knop 'Toevoegen' in het menu en vervolgens op 'Content toevoegen'
‣ Klik op de knop 'Online documenten'
 Kies waar je de content wilt plaatsen:
   - Op je persoonlijke pagina
   - In een groep. Kies vervolgens welke groep
 Klik op 'Toevoegen'
Geef het document een titel, voeg eventueel tags en categorieën toe
Klik op de knop 'Opslaan'. Je kunt nu aan de slag met je document. 

Samenwerken en delen van een document

Als je een document bent begonnen en deze op je eigen pagina hebt geplaatst, dan heb alleen jij daar standaard toegang toe. Als je een 'Online document' start in een groep, hebben alle leden van de groep toegang tot het document. Het is altijd mogelijk om het document met andere groepen of personen te delen. Iedereen die schrijfrechten heeft kan direct tekst toevoegen. Via kleuren wordt zichtbaar wie wat geschreven heeft. Deze wijzigingen zijn live te volgen en worden in een log vastgelegd. Het is ook mogelijk om via Chat commentaar te leveren naast de tekst. De tekst wordt automatisch bewaard tijdens het werk en opgeslagen in de database. Via het icoon met het klokje kun je via een tijdlijn alle versies bekijken. Alleen de eigenaar kan het document verwijderen. 

Importeren en downloaden van een document

Het is ook mogelijk om een bestaand document (doc, odt of pdf) te importeren en er een online document van te maken. Klik daarvoor op het icoon met de twee pijlen. Je kunt je online document ook downloaden (als html, txt, doc, pdf, odf, DokuWiki).

Het vinden van het document

Met de standaard zoekmachine van de Community kun je op tekst en tags zoeken. De resultaten worden getoond in een overzicht. Het live document kun je ook als widget op de voorpagina van een groep plaatsen of ergens anders op internet plaatsen (embedden).