Inloggen

Contact

Initiatiefnemers kennisnetwerk jonge kind provincie Utrecht:

Auris
Contactpersoon Gert Jan van Leeuwen
E: g.v.leeuwen@auris.nl

Youké
Contactpersoon Jitty Runia
E: jrunia@youke.nl

Amerpoort
Contactpersoon Gea Horsman
E: G.Horsman@amerpoort.nl

Buurtteam Utrecht
Contactpersoon Marrit Everaars-Rikze
E: m.everaars@buurtteamsutrecht.nl

Observatiegroep Kiekeboe

Alert4you

Aan het woord

Moeder van Lucas
“Ik heb geleerd hem niet te overvragen’ vertelt moeder Tanja in een interview. Zij doorliep een traject bij Integrale Vroeghulp van ca. 1 jaar met haar zoon Lucas (4 jaar). Hij zit nu op het speciaal onderwijs/dagbehandeling.”
Lees hun verhaal

Joke, moeder van Guus
”De casemanager stond gedurende het hele traject echt naast ons. We hebben de stap gezet en de casemanager van IVH is bij ons thuis geweest voor een intakegesprek. Onze ervaring met haar was geweldig! De casemanager is zeer integer en ze stond gedurende het traject echt naast ons. Vervolgens zijn wij samen met Guus uitgenodigd in het team van IVH.”
Lees het verhaal »

Integrale Vroeghulp Provincie Utrecht

Welkom op de startpagina van Integrale Vroeghulp Provincie Utrecht. Op deze plek binnen het platform Integrale Vroeghulp geven we informatie over achtergrond en activiteiten uit de hele provincie Utrecht. Bijvoorbeeld over het expertise netwerken jonge kind in de provincie, maar ook de diagnostiek groepen die er in de provincie zijn. Iedere jeugdzorgregio in de provincie kan zijn/haar groep starten en deze zichtbaar laten worden op deze provincie Utrecht pagina.
image

Soms hebben ouders van jonge kinderen vragen over de opvoeding of ontwikkeling van hun kind. Bijvoorbeeld als de ontwikkeling niet vanzelf verloopt of als het kind moeilijk te begrijpen gedrag vertoont. Sommige kinderen ontwikkelen zich langzamer dan andere kinderen, vertonen moeilijk gedrag of er zijn problemen met de opvoeding. Ook een combinatie van deze aspecten is mogelijk. Gerichte observatie van het jonge kind kan dan ondersteunen bij het vinden van een antwoord op deze vragen.

Bij deze kinderen is observatie over een langere periode nodig om een betrouwbaar beeld te krijgen van de problematiek en van de mogelijkheden en leerbaarheid van deze kinderen. De zorgvragen kunnen inzichtelijk gemaakt worden en er kan bepaald worden welke hulpverleningsvariant het meest passend is. Verlies van kostbare tijd bij jonge kinderen die midden in hun ontwikkelingsproces verkeren wordt hierdoor voorkomen. Het is laagdrempelige hulpverlening in het belang van het kind dat volop in ontwikkeling is. De observatie en diagnostiek-periode helpt ouders bij het grip krijgen op de ontwikkelingsmogelijkheden van hun kind.
Ga hier naar de website van de observatie-diagnostiekgroepen

Jeugzorgregio's in provincie Utrecht

De Integrale Vroeghulp in de provincie Utrecht gaat over verschillende jeugdzorgregio's.