Inloggen

Contact

IVH Zuid-Limburg
Frankenlaan 7, 6419 BT Heerlen
telefoonnummer 088 010 22 22.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website www.ivhzl.nl of via vragen@ivhzl.nl

Contactpersoon Parkstad
William Arentsen
T: 088 010 22 22
M: 06 316 644 02

Contactpersoon Westelijke Mijnstreek
Ine Ottenheijm
T: 088 010 22 22
M: 06 316 643 41

Maastricht Heuvelland:
Nicole Peerboom
T 088 010 22 22
M: 06 31664374

Coordinator Merel van Doezelaar
T: 088 010 22 22
M:06 316 64365

Aan het woord

Bea Zeelen, procescoördinator jeugd gemeente Heerlen:
"We werken voor IVH op regionaal niveau, dit is een brede samenwerking wat een construct is wat je niet moet opknippen, dan gaat er veel verloren. Door het netwerk IVH afgegeven beschikkingen nemen we direct over. ’’
Lees het interview »

Meerwaarde IVH Zuid Limburg voor gemeenten onderzocht
Het netwerk IVH Zuid-Limburg heeft onderzoek laten doen naar de meerwaarde van Integrale Vroeghulp voor gemeenten. Het onderzoek wijst uit dat het IVH-netwerk een positieve bijdrage kan leveren aan de gemeentelijke uitdagingen. Met de beoogde aansluiting van de IVH-keten bij het gemeentelijk domein blijft de samenwerking voor ouders en kind in transitie!
Lees meer »

Natasja Janssen is manager van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Westelijke Mijnstreek
Drie jaar geleden kwamen we in een ‘gespreid bedje’ terecht wat de samenwerking met Integrale Vroeghulp betreft. Dat betekent niet dat we nu achterover leunen. We blijven ons ontwikkelen en dat doet het netwerk IVH ook. Er valt dus altijd iets te leren.
Lees het interview »

Integrale Vroeghulp Zuid Limburg

Welkom op de pagina van Integrale Vroeghulp Zuid Limburg. Op deze plek binnen het Platform Integrale Vroeghulp geven we informatie over achtergrond en activiteiten in het werkgebied van Zuid Limburg. Vanzelfsprekend zijn we ook benieuwd naar de kennis en ervaring van professionals en ouders betrokken bij integrale vroeghulp in onze regio.

Samen ontwikkelen en van elkaar leren
Deel kennis en ervaring in de community Integrale Vroeghulp van Zuid Limburg. Plaats zelf informatie in de vorm van bestanden, blogs, discussies in de groepen van Zuid Limburg.

Vroeg erbij

Randy wordt geboren in het ziekenhuis met een zuignap. Omdat hij een moeilijke start heeft, ligt hij even in de couveuse en komt onder controle van een kinderarts. De ouders van Randy weten niet wat ze kunnen verwachten.... Op een gegeven moment geeft de kinderarts aan dat ze Randy wil aanmelden voor Integrale Vroeghulp. Er komt een consulent bij hen thuis. Naast de controles bij de kinderarts, bezoeken zijn ouders nu ook een kinderneuroloog. In het kernteam wordt alles besproken.

Vader: “Het voordeel is dat alles vroeg is geconstateerd. Er was een centraal punt waar men zijn ontwikkelingsproblemen constateerde en ons doorverwees. Doorverwijzen gaat veel sneller dan wanneer je zelf je weg moet vinden.”

Dankzij alle hulp en ondersteuning, heeft Randy deze achterstand bijna volledig ingelopen. Hij heeft nu alleen nog met zijn spraak een kleine achterstand. De rest is allemaal bijgetrokken. Vader: “Het is maar goed dat er specialisten over onze schouder hebben mee gekeken. Als we dat niet hadden gehad, weet ik niet of Randy uiteindelijk naar een gewone school had gekund.”

Werkgebieden

Het werkgebied van IVH Zuid-Limburg bestaat uit drie regio’s:

  • Parkstad
  • Westelijke Mijnstreek
  • Maastricht- Heuvelland
IVH Zuid-Limburg is hierdoor toegankelijk voor alle gemeenten in Zuid-Limburg.

Samenwerkingspartners